Ηλεία

Λεκτικό επεισόδιο για παρκάρισμα σε θέση ΑμεΑ στο κέντρο του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Η στάθμευση Υπηρεσιακού αυτοκινήτου σε θέση παρκινγκ για ΑμεΑ, επί της οδού Ερμού 2, στο κέντρο του Πύργου, προκάλεσε την αντίδραση του γενικού γραμματέα του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, Γιώργου Παπανικολόπουλου (φωτο).

Μιλώντας για το περιστατικό ο κ. Παπανικολόπουλος δήλωσε ότι: «Στη θέση παρκινγκ ΑμεΑ, στην οδό Ερμού 2 πάρκαρε Υπηρεσιακό αυτοκίνητο με πορτοκαλί πινακίδες. Κάλεσα την τροχαία για να σημειώσει την παράβαση. Μέχρι να συμβεί αυτό κατέφτασαν και οι γυναίκες επιβάτες του αυτοκινήτου που αντί να ζητήσουν συγνώμη μου έκαναν λεκτική επίθεση λέγοντας ότι έχουν δικαίωμα τα Υπηρεσιακά αυτοκίνητα να παρκάρουν σε θέσης στάθμευσης για ΑμεΑ. Εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα και μια από τις επιβαίνουσες στο αυτοκίνητο μου είπε ότι είναι κι αυτή ΑμεΑ και μου μίλησε άσχημα. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη… τι πάει να πει του Δημοσίου και γιατί μιλούν με αυτό τον τρόπο; Επειδή είναι του Δημοσίου δεν θα πληρώσουν την κλήση ή θα την σβήσουν ή θα μας κάνουν ότι θέλουν; Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να το αφήσουμε να περάσει έτσι σαν Σωματείο. Η κυρία αντί να ζητήσει συγνώμη μας επιτέθηκε! Έκλεισαν και τις δυο θέσεις που υπάρχουν για ΑμεΑ κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο… στις λιγοστές θέσεις που διαθέτει ο Πύργος για στάθμευση ΑμεΑ να έρχονται να παρκάρουν και να μας βρίζουν κιόλας».

Σημειώνεται πως παρόμοια περιστατικά τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και στα υπόλοιπα όπου υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ έχουν καταγραφεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά τις διαμαρτυρίες των συλλογικοτήτων ΑμεΑ τα περιστατικά συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται…

Όλη η επικαιρότητα