Μήνυμα ζωής από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας!

Το δικό τους μήνυμα, ένα μήνυμα προσφοράς στον συνάνθρωπο, έδωσαν τις προηγούμενες μέρες  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι η συγκεκριμένη αιμοδοσία, διοργανώθηκε με δική τους πρωτοβουλία και ήταν η πρώτη για το τρέχον σχολικό έτος.

Σε αυτό στάθηκε, εξάλλου, και η υπεύθυνη καθηγήτρια αιμοδοσίας – συνοδός των μαθητών στην χθεσινή δράση, η μαθηματικός του 1ου ΕΠΑΛ κα Διονυσία Λαμπροπούλου: «Νοιώθω πολλή χαρά και υπερηφάνεια για τους μαθητές μας, γιατί με δική τους πρωτοβουλία, ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας του διευθυντή μας κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλου να τους μεταδώσει το πνεύμα του εθελοντισμού, πραγματοποιούμε σήμερα και αύριο την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του σχολείου μας για το τρέχον σχολικό έτος.

Φέτος θα κάνουμε τη διαφορά! Η συμμετοχή των μαθητών μας είναι μεγάλη και πιθανότατα να χρειαστούμε και τρίτη ημέρα αιμοδοσίας. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις εθελοντικά αίμα και σήμερα έχουν έρθει εδώ για να το κάνουν πράξη. Μια πράξη προσφοράς προς τους συνανθρώπους τους, για όλους εκείνους που χρειάζονται αίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Λαμπροπούλου.

Η κα Λαμπροπούλου – εθελοντής αιμοδότης και η ίδια για πάνω από 20 χρόνια – έκανε το δικό της κάλεσμα σε όλους να μην αδιαφορούν, γιατί η αιμοδοσία είναι ζήτημα ανθρωπιάς και ζωής, ευχαριστώντας παράλληλα τους μαθητές που ανταποκρίνονται.

Πολύτιμη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του σχολείου και των μαθητών η γιατρός και επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γιάννα Σταυροπούλου: «Εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως μαθητές αιμοδοτούν και έμπρακτα δείχνουν την αγάπη και τον σεβασμό τους για τη ζωή των μεταγγιζόμενων ασθενών.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη σημαντική, κοινωνική προσφορά, αφού μέσω του συλλόγου αιμοδοτούν για πρώτη φορά πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι παραμένουν στην «δεξαμενή» των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, τους ευχαριστώ θερμά», τόνισε η κα Σταυροπούλου.