LIVE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μπλόκο» στις τηλεφωνικές απάτες στο Άργος — Πώς δρουν οι επιτήδειοι

«Μπλόκο» στις τηλεφωνικές απάτες στο Άργος — Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Τις νομικές πτυχές, τα δικαιώματα των θυμάτων και το θεσμικό πλαίσιο γύρω από το οικονομικό ποινικό έγκλημα ανέπτυξε ο δικηγόρος Γεώργιος Αυγουστόπουλος.


Πρόσθεσε το Patrisnews στη Google

Patrisnews

Πώς δρουν οι επιτήδειοι και τρόποι προστασίας των πολιτών παρουσιάστηκαν σε συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και του ιστορικού συλλόγου.

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση των τηλεφωνικών απατών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026, στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός».

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός» σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, απαντώντας στην αυξημένη ανάγκη θωράκισης της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε μεθόδους εξαπάτησης που στρέφονται συχνά κατά ευάλωτων ομάδων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Θάνος, και ο Υπαστυνόμος Α΄ Αναστάσιος Μπαβέλας της ίδιας υπηρεσίας, αναέλυσαν τις κυριότερες μορφές και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δράστες, παρέχοντας χρηστικές οδηγίες για την άμεση αναγνώριση ύποπτων κλήσεων.

Παράλληλα, τις νομικές πτυχές, τα δικαιώματα των θυμάτων και το θεσμικό πλαίσιο γύρω από το οικονομικό ποινικό έγκλημα ανέπτυξε ο δικηγόρος Γεώργιος Αυγουστόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαθούρης, υπογραμμίζοντας ότι η διαρκής ενημέρωση και η εγρήγορση των πολιτών αποτελούν την πιο αποτελεσματική γραμμή άμυνας απέναντι στις εγκληματικές ομάδες.