WEB tv Ηλεία

Η Ηλεία ενώθηκε για τον δρόμο: Ηχηρό μήνυμα από το Βουπράσιο – Λαϊκή απαίτηση η κατασκευή του Πάτρα – Πύργος (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ήταν όλοι εκεί για να στείλουν προς τους αρμόδιους το πιο ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα γεμάτο πόνο, οργή αλλά και αγανάκτηση..

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου, του ευλογημένου τόπου της Ηλείας δεν έχουν άλλη υπομονή. Δεν αντέχουν να θρηνούν άλλους νεκρούς.

Δεν αντέχουν να είναι ο τελευταίος νόμος στην ανάπτυξη.

Δεν ζητούν απαιτούν πλέον αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και κάποιοι τόσα χρόνια, χωρίς λόγο τους το έχουν στερήσει.

Το δικαίωμα σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Σε έναν δρόμο που θα κινούνται αυτοκίνητα και όχι νεκροφόρες όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.

Με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από τον Νομό Ηλείας  και Αχαίας αλλά και την παρουσία του συνόλου των αυτοδιοικητικών της περιοχής μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Βουπράσιο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το συμβούλιο αιρετών με επικεφαλής των Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο.

Δεν αντέχουμε άλλο εμπαιγμό

Ήταν η ημέρα που η Ηλεία ενωμένη  βροντοφώναξε  και  απαίτησε με τρόπο δυναμικό να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό ο δρόμος του θανάτου, το Πάτρα – Πύργος.

Η κατασκευή του δρόμου, που σήμερα είναι γεμάτος από εικονοστάσια που αποτυπώνουν το βαρύ φόρο αίματος που έχει πληρώσει τόσο η Ηλεία -όσο και η γειτονική Αχαΐα, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά- τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί  λαϊκό αίτημα.

Και  αυτό  αποτυπώθηκε  κατά την διάρκεια της  κινητοποίησης τόσο από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο κρατώντας πλακάτ και πανό , όσο και από όλους  όσους μίλησαν στην χθεσινή συγκέντρωση.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά στην σύγχρονη Πολιτική ιστορία Αυτοδιοικητικές δυνάμεις, Συνδικαλιστικές δυνάμεις, εκπρόσωποι Επιστημόνων, Φορείς και πολίτες συγκεντρώθηκαν  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Ιόνια νησιά ,  για να διαμαρτυρηθούν όσο πιο έντονα  και να διεκδικήσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την άμεση κατασκευή του δρόμου Πάτρα –Πύργος – Τσακώνα – Καλαμάτα.

Πλέον είναι αποφασισμένοι  όλοι, η Πάτρα, η Καλαμάτα, ο Πύργος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και άλλες πόλεις.

Όλοι οι δήμοι της Ηλείας είναι σήμερα εδώ . Πλέον το κατάλαβαν όλοι ότι δεν μας χωρίζει τίποτα.

Ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία με τον δήμο Πηνειού και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και όλοι αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να είναι παρόντες και πλέον όλοι δηλώνουν παρόν.

Όλοι κατανοούν ότι με την δύναμη του κόσμου, όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του».

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος  το μήνυμα της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης είναι ότι πλέον ο κυρίαρχος λαός στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς τους Κυβερνόντες, ότι άμεσα θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο δρόμος Πατρών-Πύργου, με δημόσια δαπάνη και χωρίς πρόσθετες επιβαρύνεις τόσο για την κατασκευή όσο και για την μετέπειτα λειτουργία του.

«Θέλουμε την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα- Καλαμάτα γιατί αυτός είναι ο Δυτικός άξονας που θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Δεν είμαστε τα αποπαίδια της χώρας αυτής, δικαιούμαστε και εμείς ισότιμη ανάπτυξη και πλέον πάνω σε αυτό δεν έχουμε άλλη υπομονή.

Δεν αντέχουμε άλλο εμπαιγμό από κανέναν.

Είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε για αυτό και θα παλέψουνε γιατί πλέον κανείς μας   δεν δικαιούται να είναι αδιάφορος».

Ο αγώνας θα έχει συνέχεια

 Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος «η χθεσινή συγκέντρωση αποτελεί την αρχή σε έναν διαρκή αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Ηλείας.

«Καλούμε όλους να συμμετέχουν στον αγώνα ζωής  αυτόν, γιατί ο δρόμος αυτός θα πρέπει να είναι ένας δρόμος όχι αίματος αλλά αισιοδοξίας και χαράς.

Παράλληλα καλώ όλους τους βουλευτές όλων των νομών να καταθέσουνε επερώτηση στην Βουλή για το ζήτημα της ολοκλήρωσης του δρόμου».

Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Πύργου ανακοίνωσε ότι  στις 6 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί  μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όπου εκεί θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και τραγούδι του Μίμη Πλέσσα σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου για το θέμα του δρόμου,  ενώ θα υπάρξει και οπτικοακουστικό μήνυμα συμπαράστασης και του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη»

Είμαστε πολλοί είμαστε δυνατοί και θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου  ολοκληρώνοντας  την ομιλία του.

Δεν επιτρέπεται οι πολίτες της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων να κινούμαστε σ’ αυτό το δρόμο έκτρωμα.

«Σήμερα συνέβη κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Καταφέραμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων, σωματεία εργαζομένων και απλοί πολίτες, για ένα κοινό σκοπό. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης, γιατί τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Ε.Ο Πατρών – Πύργου» ανέφερε στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ Γιαννόπουλος «σαφέστατα, θα πρέπει ο δρόμος να ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα. Αλλά, αυτή τη στιγμή, προέχει να ολοκληρωθεί το τμήμα Πάτρα – Πύργος, το οποίο δεν έχει άλλα ¨προβλήματα¨. Και σ’ αυτό, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς.

Η καθυστέρηση του έργου, εκτός του ότι στερεί τις δυνατότητες αναπτυξιακής προοπτικής της Ηλείας, πλήττει βάναυσα τη δημόσια ασφάλεια και απειλεί καθημερινά τη ζωή όλων όσοι κινούμαστε σ’ αυτό τον δρόμο – καρμανιόλα. Μιλώντας και ως πολίτης, καθώς βρίσκομαι στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας τους τελευταίους έξι μήνες, με προσβάλει να κινούμαι καθημερινά σ’ αυτό το δρόμο. Γι’ αυτό και μου είναι αδιάφορο, ο τρόπος υλοποίησης, ποιος ή πόσοι εργολάβοι θα εκτελέσουν το έργο.

Σε λίγες ημέρες, θα δώσουμε σε όλη την ανθρωπότητα το Φως της Ολυμπιακής Φλόγας, με όλους τους ισχυρούς συμβολισμούς που αντιπροσωπεύει. Δεν επιτρέπεται λοιπόν εμείς, οι πολίτες της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων να κινούμαστε σ’ αυτό το δρόμο έκτρωμα. Δεν πάει άλλο».

Έπρεπε να είχε γίνει χθες

Στην αναγκαιότητα άμεσης συνέχισης των εργασιών για την ολοκλήρωση του δρόμου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  «ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας, με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό των 2 νέων την Κυριακή.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει, οφείλεται στο
γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε. Έγινε το τμήμα της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα, με καθυστερήσεις, με «πανωπροίκια», πανάκριβα διόδια, γιατί αυτό τους συνέφερε.

Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι ομιλίες των Δημάρχων Καλαμάτας και Τριφυλίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος «βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο αυτό που έπρεπε να είχε γίνει χθες και αναφέρομαι στην ολοκλήρωση του δρόμου από Πάτρα μέχρι και Τσακώνα.

Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τα σύγχρονα οδικά δίκτυα.

Δεν μας ενδιαφέρει το πώς αλλά κανείς μας  δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση».

Η μετάδοση του συλλαλητηρίου από την ΟΡΤ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

– ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
– Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΧΑΪΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
-ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
– ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
– ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
– ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
– ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
– ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
– ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ
– ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
– ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
– ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ- ΖΑΧΑΡΩΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
– ΟΑΣΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
– ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
– ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.
– ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝ ΗΛΕΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ»
– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΟΛΜΕ / ΑΔΕΔΥ (ΗΛΕΙΑ/ΑΧΑΪΑ) και Η ΠΟΕ ΟΤΑ.


Δήλωση – Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, στην Ανοιχτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στο Βουπράσιο, για την διεκδίκηση ολοκλήρωσης του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου της Ε.Ο Πατρών – Πύργου.

«Σήμερα συνέβη κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Καταφέραμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων, σωματεία εργαζομένων και απλοί πολίτες, για ένα κοινό σκοπό. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης, γιατί τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την ταχεία ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Ε.Ο Πατρών – Πύργου. Σαφέστατα, θα πρέπει ο δρόμος να ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα. Αλλά, αυτή τη στιγμή, προέχει να ολοκληρωθεί το τμήμα Πάτρα – Πύργος, το οποίο δεν έχει άλλα ¨προβλήματα¨. Και σ’ αυτό, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς.

Η καθυστέρηση του έργου, εκτός του ότι στερεί τις δυνατότητες αναπτυξιακής προοπτικής της Ηλείας, πλήττει βάναυσα τη δημόσια ασφάλεια και απειλεί καθημερινά τη ζωή όλων όσοι κινούμαστε σ’ αυτό τον δρόμο – καρμανιόλα. Μιλώντας και ως πολίτης, καθώς βρίσκομαι στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας τους τελευταίους έξι μήνες, με προσβάλει να κινούμαι καθημερινά σ’ αυτό το δρόμο. Γι’ αυτό και μου είναι αδιάφορο, ο τρόπος υλοποίησης, ποιος ή πόσοι εργολάβοι θα εκτελέσουν το έργο.

Σε λίγες ημέρες, θα δώσουμε σε όλη την ανθρωπότητα το Φως της Ολυμπιακής Φλόγας, με όλους τους ισχυρούς συμβολισμούς που αντιπροσωπεύει. Δεν επιτρέπεται λοιπόν εμείς, οι πολίτες της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων να κινούμαστε σ’ αυτό το δρόμο έκτρωμα. Δεν πάει άλλο».

Δ. Καλαματιανός: 
«Ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση»

Η ανταπόκριση αυτοδιοικητικών, φορέων, συλλόγων και χιλιάδων
πολιτών, από την Ηλεία, κυρίως, αλλά και από την Αχαΐα, τη
Μεσσηνία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, ήταν συγκινητική. Στη
συγκέντρωση στο Βουπράσιο για την κατασκευή του
αυτοκινητόδρομου Πάτρας–Πύργου δόθηκε βροντερό «παρών»,
δηλώνοντας ότι η αγανάκτηση των πολιτών έχει ξεχειλίσει.
Όλοι μαζί ενώσαμε τις φωνές μας, στέλνοντας ηχηρό και ξεκάθαρο
μήνυμα προς την Κυβέρνηση. Η συνέχιση της κατασκευής του
αυτοκινητόδρομου με απώτερο χρόνο υλοποίησης το 2023, χωρίς
διόδια και πρόσθετα κόστη, αποτελεί απαίτησή μας. Είναι η μόνη
λύση.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή προκαλεί καθυστερήσεις και αδιέξοδα,
μεγαλώνοντας το φόρο αίματος στο δρόμο-καρμανιόλα. Δεν
υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα και πειραματισμούς, που
προκαλούν δυσκολίες στην υλοποίηση του.
Η αγωνία του κόσμου, η μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση,
η δυναμική διεκδίκηση του αυτονόητου, δηλαδή του τέλους των
ανθρωποθυσιών και της ολοκλήρωσης του έργου, ελπίζουμε ότι
θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Να
αντιληφθεί ότι οφείλει να λειτουργήσει με γνώμονα τον άνθρωπο
και να αφήσει κατά μέρος τις πάσης φύσεως σκοπιμότητες.
Ως βουλευτές της αντιπολίτευσης πιέζουμε με κάθε δυνατό τρόπο
τον αρμόδιο Υπουργό. Η δυναμική, όμως, ενεργοποίηση των
πολιτών είναι, αδιαμφισβήτητα, καταλύτης των εξελίξεων.

Επιμένουμε, λοιπόν, με σθένος και αποφασιστικότητα, στην
υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού για την κατασκευή του
έργου. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για όλα όσα μας
αξίζουν, μέχρι την τελική δικαίωση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση της
εξέλιξης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου βαραίνει την Κυβέρνηση.

Γιάννης Λυμπέρης : «Ο τόπος και ο λαός μας δεν θα ανεχθούν άλλες καθυστερήσεις»

Δυναμικό «παρών» έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην κινητοποίηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, στο Βουπράσιο, ο Δήμος Ήλιδας.

Η δημοτική Αρχή, φορείς και κάτοικοι του Δήμου Ήλιδας, ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες Ηλείους και Αχαιούς που ζητούν την άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.

Στην κινητοποίηση ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ Αβραάμ Μπούρας, διάβασε το μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος απουσίαζε αφού ήταν ο βασικός εισηγητής – ως πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ – στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ Λυμπέρης, – ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης – συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, με θέματα συζήτησης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για το μεταναστευτικό και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο μυνημά του που διαβάστηκε στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο ο κ Λυμπέρης αναφέρει : «Είμαστε εδώ παρόντες, πιστοί στον όρκο τιμής που δώσαμε από την πρώτη στιγμή για να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε το αυτονόητο: το δικαίωμα των πολιτών μας στη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια.

Παραμένουμε έξω και μακριά από τις διαμάχες των εργολάβων και των συμφερόντων. Απαιτούμε όμως αυτό που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Σήμερα δυστυχώς, τα όποια σχέδια κάναμε για την ανάπτυξη του τόπου μας, με την κατασκευή αυτού του δρόμου, σκιάζονται βαριά από την αγανάκτηση για το αίμα που χύνεται και το αίμα που θα χυθεί, αν αυτό το έργο δε γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  Ο τόπος και ο λαός μας δεν θα ανεχθούν άλλες καθυστερήσεις».

Να σημειωθεί πως στο Βουπράσιο βρέθηκαν ο αναπληρωτής Δημάρχου κ Ανδρέας Παπαδάκος, οι αντιδήμαρχοι Αβραάμ Μπούρας, Θανάσης Φουντάς, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Δεδομένη η κυβερνητική δέσμευση για το έργο

«Θα αγωνιστω με καθε τροπο και σε καθε επιπεδο  για τον δρομο»

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος με αφορμή την σημερινή Πανηλειακή απεργία με αίτημα την κατασκευή του δρόμου Πύργου – Πατρών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση  δήλωσε τα εξής :

«O δρόμος Πατρών- Πύργου, ένας από τους πιο πολύνεκρους δρόμους της χώρας, αποτελεί ένα παράδειγμα διαχρονικών πολιτικών ευθυνών σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Ο δρόμος αυτός έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί.

Κατανοώ απόλυτα λοιπόν και τις ανησυχίες του κόσμου και την έκδηλη καχυποψία. Θέλω να διαβεβαιώσω, ως νέος βουλευτής, ότι η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμένα και θα αγωνιστώ από την δική μου θέση με κάθε τρόπο, θέτοντας το θέμα σε κάθε επίπεδο, για την υλοποίηση του με τον πλέον γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Άλλωστε είναι δεδομένη η δέσμευση και του πρωθυπουργού και του υπουργού για την υλοποίηση του. Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο εφησυχασμού και καθυστέρησης.»

Μιχάλης Κατρίνης: Οι πολίτες της Ηλείας αντιδρούν και διαμαρτύρονται για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος». Η κυβέρνηση έχει απαντήσεις;

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο δρόμο Πάτρα-Πύργος, αλλά και λόγω της ανεξήγητης μη ανταπόκρισης του υπουργού Υποδομών στο αίτημα να ενημερώσει σχετικά με το έργο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έλλειψη ενός ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δεν δημιουργεί μόνο αναπτυξιακό έλλειμμα για τον τόπο μας αλλά και ένα τεράστιο έλλειμμα οδικής ασφάλειας. Η Ηλεία πληρώνει ένα βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές, οικογένειες χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτό το δρόμο-καρμανιόλα. Η ελάχιστη απαίτηση που μπορούν να έχουν οι πολίτες της Ηλείας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και οι καθαρές δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Γι’ αυτό άλλωστε και αντιδρούν και διαμαρτύρονται, όπως θα γίνει και με τη μαζική συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Βουπράσιο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής αποφεύγουν και την υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά και τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Ζητήσαμε, ως Κίνημα Αλλαγής να έρθει ο Υπουργός Υποδομών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να μας ενημερώσει, κάτι στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των βουλευτών της Επιτροπής, από όλα τα κόμματα. Ως πότε πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να αγνοούν επιδεικτικά και να περιφρονούν τους πολίτες της Ηλείας που πληρώνουν φόρο αίματος σε αυτό το δρόμο;»

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής επανέφερε το αίτημα ενημέρωσης από τον Υπουργό σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ζητώντας το λόγο προ ημερήσιας διάταξης και δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία του εκφράζει και όλους τους συναδέλφους του στην Επιτροπή ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Όλη η επικαιρότητα