Ελλάδα

Ολονύχτια ‘μάχες’ στα Εξάρχεια-Στου Ζωγράφου έκαψαν το βανάκι κρεοπώλη

Ακούστε το άρθρο
Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια που προκαλούν κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια τις νύχτες της Παρασκευής, ενώ οι δεν γλίτωσε ούτε και ένας κρεοπώλης από το μένος τους αυτή την φορά στου Ζωγράφου

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με σφοδρές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών από κουκουλοφόρους και με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό το ρεύμα ανόδου προς Πατήσια της οδού Πατησίων για περίπου δύο ώρες.

Στη συνέχεια και στον δεύτερο γύρο των επεισοδίων από τα μεσάνυχτα έως και λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν εφορμήσεις από την οδό Διδότου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη σε βάρος της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Από τις σφοδρότατες συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί ενώ συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών αντίστοιχα.

Το μένος των κουκουλοφόρων μεταφέρθηκε στη συνέχεια από τα Εξάρχεια στου Ζωγράφου, όπου πυρπόλησαν το βανάκι ενός κρεοπώλη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 82 και λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο προκάλεσαν φθορές σε ένα Ι.Χ. που είχε κλουβί μεταφοράς σκύλου.

Τα τελευταία χτυπήματα αποτελούν τη «νέα μόδα» στον χώρο των αντιεξουσιαστών του λεγόμενου αντισπισιστικού κινήματος που ξεκίνησε με πρόκληση φθορών στο βανάκι και στο κρεοπωλείο ενός καταστηματάρχη στα Εξάρχεια και προειδοποιούν με χτυπήματα σε βάρος κρεοπωλείων, καταστημάτων με γούνες και pet-shop.

Πηγή news247.gr

Όλη η επικαιρότητα