Ηλεία

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην παραλία Μυρσίνης – Ανατροπή βάρκας με δυο ενήλικες και ένα παιδί

Ακούστε το άρθρο

Σε τραγωδία θα εξελισσόταν η βαρκάδα για δύο ενήλικες και ένα παιδί χθες το μεσημέρι η βάρκα των οποίων ανατράπηκε κοντά στην ακτή της Μυρσίνης, αν δεν ήταν άμεση η επέμβαση δύο ανθρώπων που βούτηξαν για να τους σώσουν.

Στην παραλία ανάμεσα στο LM Village και την καφετέρια “iliotropio” των αδελφών Τσίρου, λίγο πριν τις 2 χθες το μεσημέρι, σε φουσκωτή βάρκα που ανήκει σε κάτοικο της περιοχής επιβιβάζονται ο ιδιοκτήτης , ένας ενήλικας και ο οκτάχρονος για βαρκάδα.

Το ατύχημα

Ο καιρός καλός και η θάλασσα σχετικά ήρεμη αφού ο άνεμος δεν ξεπερνούσε τα 2 μποφώρ.Ο ιδιοκτήτης της βάρκας κωπηλατώντας  είχε  απομακρυνθεί περίπου 200 μέτρα από την ακτή όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, η βάρκα ανατράπηκε. Οι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα και καλούσαν σε βοήθεια. Τις φωνές τους άκουσαν οι λίγοι λουόμενοι.

Σωτήρια επέμβαση

Όμως άμεση ήταν η επέμβαση γνωστού επιχειρηματία της περιοχής και ενός Σύριου , που διαμένει στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο LM Village, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα και κολυμπώντας έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο ενήλικες και το παιδί που καλούσαν σε βοήθεια.

Πρώτες βοήθειες στο καΐκι

Με γρήγορες κινήσεις οι δύο άνδρες έφθασαν στους τρεις ναυαγούς ενώ την ίδια στιγμή στο σημείο έφθασε καΐκι. Οι δύο άνδρες με την βοήθεια των ανδρών που βρίσκονταν στο καϊκι  ανέβασαν τους τρεις ναυαγούς στο καίκι το οποίο με ταχύτητα ξεκίνησε για το λιμάνι Κυλλήνης, ενώ ο καπετάνιος είχε ειδοποιήσει το Σταθμό Κυλλήνης λιμενικοί του οποίου ειδοποίησαν με τη σειρά τους ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους ενήλικες ναυαγούς είχε «πιεί» αρκετό νερό και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες για να ανακτήσει τελικά τις αισθήσεις του. Ο άλλος ενήλικας και το παιδί είχαν υποστεί σοκ.

Ασθενοφόρο στο λιμάνι

Στο Λιμάνι της Κυλλήνης τους παρέλαβε ασθενοφόρο που τους οδήγησε τελικά στο Νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για τους ενήλικες και το οκτάχρονο παιδί. Ο Λιμενικός Σταθμός διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Όλη η επικαιρότητα