Ελλάδα

Το Patrisnews στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο (Ημέρα 2η) – Δείτε αναλυτικά

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα, θα ολοκληρωθεί το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Το Patrisnews βρίσκεται στο συνέδριο και θα σας μεταφέρει τον παλμό του με συνεχή ενημέρωση. (Δείτε όσα συνέβησαν την πρώτη μέρα του συνεδρίου εδώ)

Στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας – Το πρόγραμμα του

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2018, στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας  CBL PATRAS S.A στη ΒΙΠΕ Πάτρας, όπου και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ερευνητές της εταιρείας για τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας, τόνισε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους πιο δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους, καθώς στην  Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που καινοτομούν, παράγουν πλούτο και έχουν αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε  ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, μία άρτια εκπαιδευμένη νέα γενιά, η οποία όμως βρέθηκε στο έρεβος της κρίσης και πολλοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

«Το τέλος της κρίσης, θα σηματοδοτηθεί  από την ιδιαίτερα σημαντική έξοδο από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Το ουσιαστικό τέλος της κρίσης θα έρθει από  τη στιγμή που θα καταφέρουμε οι Έλληνες ερευνητές, οι νέοι επιστήμονες να έχουν τη δυνατότητα να μένουν στη χώρα να εργάζονται και να αναπτύσσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως αυτό απαιτεί δουλειά, αναπτυξιακό σχέδιο και ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες του 2015, ενίσχυσε την έρευνα και τους νέους επιστήμονες με στόχο να ανακοπεί το brain drain, επισημαίνοντας πως σήμερα τα κονδύλια για την έρευνα ανέρχονται στο 1% του ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο στην ιστορία της χώρας.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ιδρύσει  το ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) με το οποίο χρηματοδοτούνται πολλοί νέοι ερευνητές και ερευνήτριες  για να κάνουν την έρευνα τους στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

«Κάναμε το Fund of Funds με το οποίο βοηθάμε να μετατρέπονται οι καινοτόμες ερευνητικές ιδέες σε επιχειρήσεις. Διαμορφώσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ που χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις. Εμείς είμαστε περήφανοι για τους νέους μας και τις ικανότητές τους. Κι όσο βγαίνουμε από την κρίση τόσο θα κερδίζουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός,

Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περνάει από την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια είχε διάλογο και απάντησε σε ερωτήσεις των νέων ερευνητών της εταιρείας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική Ομιλία του Πρωθυπουργού στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης» στον Πολυχώρο Royal Theater.

https://www.patrisnews.com/dite-zontana-tin-omilia-tou-prothypourgou-sto-9o-periferiako-synedrio-gia-tin-paragogiki-anasygkrotisi/

Αχτσιόγλου: Καμία ανοχή σε νέες «Μανωλάδες»

Στην περίπτωση των γεγονότων της Μανωλάδας, και της καταδίκης της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για σοβαρές παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στην πρωινή συνεδρία για την Εργασία, με την οποία ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του 9ου Περιφερειακό Συνέδριου.

Αχτσιόγλου: Καμία ανοχή σε νέες «Μανωλάδες»

Όλγα Γεροβασίλη από το Αναπτυξιακό Συνέδριο: «Τώρα ξαναπαίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

Όλγα Γεροβασίλη από το Αναπτυξιακό Συνέδριο: «Τώρα ξαναπαίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας»

Φωτίου: «Από τα Λεχαινά ξεκινά η αποϊδρυματοποίηση»

Φωτίου: «Από τα Λεχαινά ξεκινά η αποϊδρυματοποίηση»

Σπίρτζης: «Ως το καλοκαίρι ξεκινούν τα έργα του Πάτρα – Πύργος»

Σπίρτζης: «Ως το καλοκαίρι ξεκινούν τα έργα του Πάτρα – Πύργος»

“Πράσινο” από Σπίρτζη για το τρένο Πάτρα – Πύργος

“Πράσινο” από Σπίρτζη για το τρένο Πάτρα – Πύργος

«Στην Ηλεία όλο το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη»

«Στην Ηλεία όλο το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη»

Αχτσιόγλου: 1000 ευρώ επίδομα σε εργαζόμενους της ΕΑΣ Ηλείας και του Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου

Αχτσιόγλου: 1000 ευρώ επίδομα σε εργαζόμενους της ΕΑΣ Ηλείας και του Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου

Σωκράτης Φάμελλος: «Η ανάπτυξη στη Δυτ. Ελλάδα περνάει από το περιβάλλον»

Σωκράτης Φάμελλος: «Η ανάπτυξη στη Δυτ. Ελλάδα περνάει από το περιβάλλον»

Φάμελος για κυνήγι και Κυπαρισσιακό

Φάμελος για κυνήγι και Κυπαρισσιακό

Γιώργος Σταθάκης: Κυβερνητική στρατηγική στα πεδία της ενέργειας και της οργάνωσης του χώρου

Γιώργος Σταθάκης: Την κυβερνητική στρατηγική στα πεδία της ενέργειας και της οργάνωσης του χώρου παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κέντρο πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού η Ολυμπία

Κέντρο πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού η Ολυμπία

«Οδομαχία» στο Συνέδριο για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος: Σφοδρή επίθεση των εκπροσώπων της Ηλείας στον υπουργό Υποδομών

«Οδομαχία» στο Συνέδριο για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος: Σφοδρή επίθεση των εκπροσώπων της Ηλείας στον υπουργό Υποδομών

Το συνέδριο που οργανώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει στόχο την ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί σε ζητήματα που είναι φλέγοντα για την τοπική κοινωνία. Δίνοντας έμφαση στην παραγωγή και στην αγροτική οικονομία, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε ο αγροτικός τομέας να καταστεί κινητήριος δύναμη με στόχο να αποδεσμευθεί από τις λογικές επιδοματικών πολιτικών και να σταθεί αυτοδύναμος μέσω των νέων τεχνολογιών και εργαλείων.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επιπλέον στη δίκαιη ανάπτυξη που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης με στόχο αυτή να διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και να μην περιορίζεται μόνο σε κάποιες ευνοημένες κοινωνικές ομάδες.

Ειδική αναφορά όμως θα κάνει ο κ. Τσίπρας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από επενδυτικά προγράμματα στα οποία έχουν συμμετοχή ο Δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας αλλά και στην ανάσχεση του brain drain και στην μείωση της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στον οδικό χάρτη της χώρας μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα επανάκαμψης της οικονομίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως το Σκοπιανό αλλά και τα ζητήματα διαφάνειας που πρόκειται πολύ σύντομα να απασχολήσουν, όπως αυτό της Novartis.

Οι εργασίες τις χθεσινής ημέρας αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, την έρευνα, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ενώ με μια ειδική θεματική συνεδρία αναπτύχθηκε διεξοδικά το νέο παραγωγικό πρότυπο για την έξοδο από την κρίση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. (Δείτε αναλυτικά τι συνέβη χθες εδώ)

Όλη η επικαιρότητα