Γυναίκα

Πως να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο και τον χειμώνα

Εξαιτίας του τσουχτερού κρύου, η περιποίησή μας πρέπει να αλλάξει ώστε το δέρμα μας να σταματήσει να μας «τραβάει». Τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε;
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η περίοδος με το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια δεν αφήνει ανεπηρέαστο το δέρμα. Ενδεχομένως να το νιώθουμε πιο συχνά να «τραβάει». Άλλα συμπτώματα είναι το ξεφλούδισμα, οι εκδορές συνήθως στα χέρια, και ο κνησμός.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες γίνονται πιο έντονες. Με αυτά τα δεδομένα η περιποίησή μας πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στον καιρό. Τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε;

Καθαρισμός

Σε αυτή τη φάση καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα καθαριστικό σε μορφή balm, ένα γαλάκτωμα, έλαιο ή ένα διφασικό νερό micellaire εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά έλαια όπως του αργκάν και του τριαντάφυλλου.

Η συχνότητα του καθαρισμού

Μπορούμε ακόμα και να παραλείψουμε τον πρωϊνό καθαρισμό, ωστόσο το βράδυ επιβάλλεται. Καλό είναι να διαρκεί γύρω στα δυο λεπτά, προκειμένου να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, το SPF, το σμήγμα και τους ρύπους της ημέρας.

* Επίσης οι συνθέσεις με AHA όπως το γλυκολικό οξύ, τα σκραμπ και τα καθαριστικά με κόκκους πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, όταν το δέρμα μας «τραβάει», προκειμένου να προστατεύσουμε τον φραγμό του.

Πιο συγκεκριμένα:

Ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά τον μήνα
Λιπαρή / μεικτή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα
Ευαίσθητη επιδερμίδα: Καθόλου
Ενυδάτωση

Ενισχύουμε την ενυδάτωσή μας με πλουσιότερες υφές, πιο θρεπτικές συνθέσεις με μαλακτικούς παράγοντες και λιπίδια. Και βέβαια δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας. Επίσης εφαρμόζουμε πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα μια μάσκα με υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για έξτρα προστασία, ελαστικότητα και λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αλλα σημαντικά tips φροντίδας

Η αυξημένη πρόσληψη νερού, φρούτων και λαχανικών είναι σημαντική.
Προστατεύουμε τα χέρια μας, φορώντας γάντια είτε όταν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά, ή όταν έχει κρύο.

Μετά το κάθε πλύσιμο τους εφαρμόζουμε οπωσδήποτε μία κρέμα χεριών η οποία θα προστατεύσει και τα νύχια.
Δεν κάνουμε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και δεν τρίβουμε το δέρμα με σκληρά σφουγγάρια.

Μετά το μπάνιο ενυδατώνουμε το σώμα μας με μια θρεπτική σύνθεση.

Όλη η επικαιρότητα