Ηλεία

Πύργος: Έρχεται ανάπλαση της ανατολικής πλευράς από τα Χαλικιάτικα μέχρι την γέφυρα του Αλφειού

Ένα μεγαλόπνοο έργο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της πόλης του Πύργου, που τα τελευταία χρόνια παραμένει αναξιοποίητη και εγκαταλειμμένη, προτίθεται να υλοποιήσει ο δήμος του Πύργου, με τον αντιδήμαρχο, Διονύση Μπέλτσο, χθες το μεσημέρι, να προχωρά στην παρουσίαση της προμελέτης η οποία είναι ήδη έτοιμη. Το έργο αφορά την συνολική ανάπλαση της οδού Αλφειού από την περιοχή Χαλικιάτικα μέχρι και την γέφυρα του ποταμού Αλφειού και, όπως ανέφερε ο κ. Μπέλτσος, για την υλοποίησή του, θα διεκδικηθούν από σήμερα κιόλας, χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Τεχνική Έκθεση και Μελέτη Αναγκαιότητας Υλοποίησης Ανάπλασης Οδικού Έργου και Παρακείμενων Υποδομών από την πλατεία στα Χαλικιάτικα ως την γέφυρα του Αλφειού, παρουσιάσθηκε χθες από τον κ. Μπέλτσο, με εικονική απεικόνιση, που αναδεικνύει με κάθε λεπτομέρεια τις αλλαγές που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Συντάκτης της συγκεκριμένης προμελέτης του δήμου Πύργου, είναι ο Πολιτικός Μηχανικός, Γεώργιος Αδαμόπουλος, τον οποίο ο κ. Μπέλτσος, ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθειά του, την οποία προσέφερε αφιλοκερδώς στον δήμο του Πύργου.

«Κάναμε μια συζήτηση με τον συνάδελφο, Πολιτικό Μηχανικό, Γεώργιο Αδαμόπουλο και αυτό που είχαμε σαν ιδέα ήταν ότι πρέπει να βελτιώσουμε την είσοδο της πόλης του Πύργου. Μια πλευρά της πόλης μας που κατά την γνώμη μου είναι και πιο αδικημένη είναι η ανατολική πλευρά και στο πλαίσιο αυτό σκεφθήκαμε πως μπορούμε να την αναβαθμίσουμε. Ο κ. Αδαμόπουλος, ένας μηχανικός πάρα πολύ καλός και με όραμα και ενδιαφέρον για τον δήμο μας, σύνταξε μια προκαταρκτική μελέτη που αφορά την ανάπλαση της οδού Αλφειού, την ανάπλαση στην εθνική οδό που φτάνει μέχρι τον ποταμό Αλφειό. Για το έργο αυτό υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να στηριχθούμε και να προχωρήσουμε. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε έτοιμες τις μελέτες μας ώστε να πάμε να διεκδικήσουμε τα προγράμματα αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Διονύσης Μπέλτσος.

Τι περιλαμβάνει η προμελέτη

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε χθες ο κ. Μπέλτσος, το έργο αυτό, περιλαμβάνει τρία τμήματα (συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκατ. ευρώ), με ξεχωριστό προϋπολογισμό το κάθε ένα και θα ξεκινά από την πλατεία Μεταξά στα Χαλικιάτικα και θα καταλήγει στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού.

Συγκεκριμένα η προμελέτη προτείνει στο πρώτο τμήμα (Από πλατεία Μεταξά μέχρι το ύψος των εργατικών κατοικιών Αλφειού), πλήρη πεζοδρόμηση δεξιά και αριστερά της οδού, με αντικατάσταση των ηλεκτροφωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα τελευταίας γενιάς, την δενδροφύτευση αυτής της οδού με στόχο την αισθητική βελτίωση καθώς και την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω τμήματος φτάνει στο 1.900.000 ευρώ.

Το δεύτερο κομμάτι περιλαμβάνει την επέκταση της παρέμβασης από το πέρας της οδού Αλφειού έως την γέφυρα Αλφειού, με έμφαση στην βελτίωση του οδικού δικτύου, την αντικατάσταση των πλευρικών κιγκλιδωμάτων, την αύξηση της ασφάλειας στα σημεία σύνδεσης της κυρίας οδού, με δευτερεύουσες κάθετες, τον επαρκή φωτισμό της επαρχιακής οδού, αλλά και της γέφυρας του Αλφειού, με παράλληλο καθαρισμό των πρανών εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου και την εγκατάσταση φυτικής βλάστησης. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω τμήματος φτάνει τα 3.263.413 ευρώ.

Τέλος το τρίτο τμήμα περιλαμβάνει την συνολική ανάπλαση του Αλφειού ποταμού με αποξήλωση και κατασκευή του οδικού δικτύου, εγκατάσταση αριστερά – δεξιά της οδού ηλεκτροφωτισμού, ανάδειξη της γέφυρας και ανάδειξη του φυσικού κάλλους γύρω από τον Αλφειό ποταμό. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω τμήματος ανέρχεται στις 465.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα