Ηλεία

Πύργος: Νεκρός σε τροχαίο ο γνωστός οφθαλμίατρος Αλέξης Κόρδας

Ο θάνατος «παραμόνευε» λίγο μετά το σπίτι του!
Ακούστε το άρθρο

Τραγικό θάνατο σε σοκαριστικό τροχαίο που συνέβη χθες το πρωί στο Κατσικάρι, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του βρήκε ο γνωστός οφθαλμίατρος από τον Πύργο, Αλέξης Κόρδας βυθίζοντας στη θλίψη όσους τον γνώριζαν αφού εκτός από καταξιωμένος γιατρός, ήταν και πολύ ενεργό και αγαπητό μέλος της κοινωνίας της πόλης.

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 9 π.μ. όταν το ταξί που είχε καλέσει ο εκλιπών για να τον μεταφέρει στο ιατρείο του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου (σύμφωνα με μαρτυρίες παραβίασε το STOP) το οποίο κατέληξε σε παρακείμενο αποστραγγιστικό αυλάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τέσσερις εργαζόμενοι που επέβαιναν σε αυτό.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τραυματίστηκε και ο οδηγός του ταξί ο οποίος μαζί με τους άλλους τέσσερις τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από τα δύο οχήματα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου και πλέον άπαντες βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο θάνατός του Αλέξη Κόρδα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ακαριαίος.

Γνήσιος Πυργιώτης, που χαρακτηριζόταν από το χιούμορ και την καλοσύνη, είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά στα κοινά και τον τόπο του. Χαρακτηριζόταν από την ευγένεια και τον σεβασμό προς όλους ενώ ποτέ δεν αρνήθηκε μια χείρα βοηθείας σε όποιον του τη ζήτησε.

Ο Αλέξης Κόρδας σπούδασε Ιατρική στη Νάπολη της Ιταλίας και έλαβε την ειδικότητα του στον Ευαγγελισμό στα μέσα τη δεκαετία του 1980 ενώ μέχρι σήμερα διατηρούσε δύο οφθαλμολογικά ιατρεία, ένα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα.

Ο Αλέξης Κόρδας συμμετείχε το Σάββατο βράδυ στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Amalias Hotel στην Κουρούτα. Στην φωτογραφία εικονίζεται με τον πρόεδρο του ΙΣ Αμαλιάδας, Κ. Τσαούση.

Είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Τουρισμού στην πρώτη αιρετή ΝΑ (επί νομαρχίας Ράλλη), Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Ν.Ο.Δ.Ε – Ν.Δ. Ηλείας, μέλος τόσο του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, όσο και του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου ενώ μεγάλη του αγάπη και πάθος ήταν ο Πανηλειακός τον οποίο στήριξε για περισσότερο από 30 χρόνια έχοντας διατελέσει ακόμα και πρόεδρος της ομάδας.

Ήταν παντρεμένος με την δικαστική λειτουργό, Αργυρώ Δριτσάκου, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Τζίνα. Αδερφός του είναι ο δημοτικός σύμβουλος και καθηγητής Θοδωρής Κόρδας.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί σήμερα στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο.

Η εφημερίδα «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα