Ηλεία

Πύργος: Ο «Φοίβος» έφερε χαλάζι, πλημμύρες και διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές

Έντονο ήταν το χθεσινό πέρασμα του «Φοίβου» από τον Πύργο αφού συνοδεύτηκε από πολλές καταιγίδες (μικρή διάρκειας) με εντονότατες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση, ενώ οι κάτοικοι είδαν πολλούς δρόμους να πλημμυρίζουν και την ηλεκτροδότηση να διακόπτεται σε διάφορες περιοχές…

Παρά την μανία του καιρικού φαινομένου όμως δεν καταγράφηκε κάποια σοβαρή ζημιά. Πάντως και σήμερα οι κάτοικοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αφού από το απόγευμα αναμένεται οι καιρικές συνθήκες να επιδεινωθούν…

Η ένταση του καιρικού φαινομένου χθες το απόγευμα (ύψος βροχής 160 mm, στις 5.14 μμ, ταχύτητα ανέμου 53+ χλμ, εντάσεως 7 μποφόρ), ήταν τέτοια που… τρόμαξε τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ηλείας. Δρόμοι όπως η Πατρών – στο ύψος του δημοτικού σταδίου – η Ερυθρού Σταυρού, η Ρήγα Φεραίου, η Κατακόλου αλλά και ο κόμβος Καταραχίου (στο παλιό νοσοκομείο), πλημμύρισαν όπως και αρκετά υπόγεια.

Η «επίσκεψη» του Φοίβου συνοδεύτηκε και με διακοπή ρεύματος σε κάποια σημεία του Πύργου (Καταράχι, Σκουροχώρι, Καβούρι Κατακόλου), με την αποκατάσταση όμως να έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής βρέθηκε στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας απ` όπου ενημερωνόταν συνεχώς για τις κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. “Η παρουσία της Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) του δήμου μας ήταν άμεση και αποτελεσματική όπου χρειάστηκε. Από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων συνεργεία της ΠΠ παρενέβησαν με αποτελεσματικότητα. Επίσης στα 47 χωριά του δήμου μας δεν είχαμε κάτι άσχημο. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η ΠΠ του δήμου Πύργου δρά έγκαιρα. Μάλιστα τα συνεργεία θα παραμείνουν stand by για όσο συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα”… δήλωσε ο κ. Λιατσής.

Κονδύλης: “Εκ νέου επιδείνωση από σήμερα το απόγευμα”…

Μιλώντας για το καιρικό φαινόμενο ο προγνώστης καιρού (σ.σ. γνωστός και από τις προβλέψεις του στην ΕΡΤ), Θοδωρής Κονδύλης, δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ πως “Αλλεπάλληλα κύματα σφοδρών καταιγίδων πλήττουν το νομό μας από το απόγευμα της Τρίτης. Μάλιστα τα φαινόμενα από χθες το απόγευμα της Τετάρτης έχουν ενταθεί με κατά τόπους χαλαζοστρώσεις, ραγδαίες βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά ύφεση αλλά από το απόγευμα εκ νέου επιδείνωση με ακόμα πιο ισχυρά φαινόμενα, ραγδαίες βροχές, χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρών σε αστικά κέντρα αλλά και εκτεταμένα σε ποταμούς σε χείμαρρους, όπως και κίνδυνος κατολισθήσεων. Καλό είναι από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως και τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Παρασκευή τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση”.

“Τα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Πέμπτης θα παρουσιάσουν εκ νέου επιδείνωση με ακόμα πιο ραγδαίες βροχές, χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Καλό είναι από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως και τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους”… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο προγνώστης καιρού Θοδωρής Κονδύλης.

Όλη η επικαιρότητα