Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο: Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια από την Βουλγαρία (VIDEO)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία ηλικίας 19 και 23 ετών, τα οποία αντιμετώπιζαν την κατηγορία απόπειρας αρπαγής 14χρονου μαθητή στην περιοχή του Πύργου την περασμένη Πέμπτη.

Ανακουφισμένη η οικογένεια του ανήλικου αγοριού, που μιλούν για δίκαιη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι δυο Βούλγαροι πέρασαν τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου και οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα και ανακρίτριας για να απολογηθούν. Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης οδήγησε σε «μαραθώνια» απολογία σχεδόν 5 ωρών, στο τέλος της οποίας η απόφαση ήταν αρνητική για τους δύο αδερφούς που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου.

«Οι καταθέσεις του ανηλίκου φάσκουν»

Κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος των δυο Βούλγαρων Κωνσταντίνος Κότσιφας κλήθηκε να σχολιάσει την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου μετά την κύρια ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των εντολέων του. Ορισμένοι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά του δεν έγιναν δεκτοί, ωστόσο τόνισε πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές παρότι θεωρεί τη συγκεκριμένη απόφαση εσφαλμένη και γνωστοποίησε πως θα κινηθεί μελλοντικά με διάφορες διαδικασίες για αναίρεσή της.

Όσον αφορά τους εντολείς του, στέκεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο παρά μόνο οι καταθέσεις του ανηλίκου, που όπως εκτιμά φάσκουν και αντιφάσκουν, δεν τεκμηριώνονται  και αναμένεται να αναλυθούν περαιτέρω δικαστικώς.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει το ενδεχόμενο οι αρχές να συμπαρασύρθηκαν από την κοινή γνώμη και τη διάσταση που έλαβε το ζήτημα, καθώς και από την περίπτωση του αλλοδαπού της υπηκοότητας των κατηγορημένων που ωστόσο δεν πιστεύει πως ισχύει.

«Δε ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και πληρεξούσιος της οικογένειας Μπάμπης Γεωργόπουλος εστίασε στην απόφαση να προφυλακιστούν οι δυο νεαροί άνδρες, τονίζοντας πως από κοινού Ανακρίτρια και Εισαγγελέας τους έκριναν επικίνδυνους για την τέλεση και άλλων αδικημάτων και ως ύποπτους φυγής. Υποστήριξε πως η υπερασπιστική γραμμή τους ήταν λανθασμένη και στάθηκε στο γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια έδειχναν ανάλγητοι και δε ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια. Ως ζητούμενο εκτιμά πως πρέπει να είναι πάντα η προστασία της κοινωνίας και συμβούλεψε τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα παιδιά τους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτίμηση για «δυσάρεστες εκπλήξεις» λόγω των πολλών ξένων που έρχονται στη χώρα μας.

 

«Παιδί διάνοια ο 14χρονος»

Για την πεποίθηση του κ. Κότσιφα ότι ίσως υπήρξε επηρεασμός Εισαγγελέως και ανακρίτριας  από την κοινή γνώμη, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως στέκονται στα υπάρχοντα στοιχεία στη δικογραφία. Επιπροσθέτως, εκθείασε την προσωπικότητα του 14χρονου τον οποίο και χαρακτήρισε διάνοια, μιας και όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος αλλά ήταν και όσο παρατηρητικός χρειαζόταν. Ωστόσο, εξέφρασε ακόμα την άποψή του πως πίσω από την υπόθεση πιθανόν να κρύβεται εγκληματική οργάνωση που έχει επιλέξει τα συγκεκριμένα νεαρά άτομα με ειδική σωματοδομή για σωματική βία, ως εκτελεστικά όργανα, εκφράζοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την άποψη πως πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες για εξάρθρωση της ομάδας. Τέλος, για το γεγονός πως καμία κάμερα δεν κατέγραψε είσοδο του βαν στην πόλη, ανέφερε πως δεν έχει ουσία μιας και υπάρχουν δίοδοι στον Πύργο δίχως κάμερες.

«Η ψυχολογία του παιδιού δεν είναι καλά»

Τις ευχαριστίες του τόσο στο συνήγορο υπεράσπισης της οικογένειας Μπάμπη Γεωργόπουλο, όσο και στο δικαστικό σύστημα εξέφρασε ο πατέρας του 14χρονου μετά την απόφαση προφυλάκισης, ενώ ερωτώμενος για την ψυχολογία του παιδιού του απάντησε πως δεν είναι καλή αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να την ανεβάσουν.

Οι γονείς του 14χρονου για το περιστατικό

Για το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το παιδί τους, μίλησαν από κοινού τη Δευτέρα οι γονείς του παιδιού στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Η μητέρα του 14χρονου υποστήριξε πως ποτέ δεν περίμενε το παιδί της να βρεθεί σε τέτοια θέση, ενώ στάθηκε και στους κανόνες που έχουν μάθει με το σύζυγό της στα παιδιά και είναι να μην ακούνε ξένους, να μη δίνουν σημασία σε τίποτα στο δρόμο, να μην ασχολούνται με πράγματα που δεν τα ενδιαφέρουν και να είναι πάντα προσεκτικά. Ως μητέρα δε θα μπορούσε ωστόσο να μη νιώσει περήφανη για τη γενναιότητα και τη δύναμη που επέδειξε ο γιός της κατά το περιστατικό, ενώ ακολούθως μίλησε και για την ταραχή και το φόβο που έχει υποστεί ο 14χρονος. Η οικογένεια μετά από όσα συνέβησαν έχει γίνει ακόμα πιο προσεκτική, με τα παιδιά όταν χρειάζεται να πηγαίνουν σε ανθρώπους που χαίρουν της εμπιστοσύνης των γονιών τους, ενώ ζήτησε να πληρώσουν οι ένοχοι αυτό που έκαναν, με τη δικαστική απόφαση χθες να τη δικαιώνει απόλυτα. Κλείνοντας, στάθηκε στην ψυχολογία του παιδιού της που έχει ηρεμήσει ελάχιστα, αλλά ορισμένες στιγμές δείχνει αγχωμένο.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε ευχαριστημένος από την ανατροφή του γιού του που εν τέλει τον βοήθησε να αποφύγει αυτό το περιστατικό. «Τα ερμηνεύουμε πάντα να ακολουθούν το σωστό δρόμο για να μην πειράζουν ποτέ κάποιο άλλο παιδάκι και να φυλούν τον εαυτό τους», δήλωσε συγκεκριμένα. Επιπλέον, μίλησε για τη στιγμή που του ανακοινώθηκαν όσα είχαν συμβεί στο γιό του, καθώς και για το θάρρος του 14χρονου να καταθέσει όλα όσα είχε δει και βοήθησαν στη σύλληψη των δυο δραστών. Φανερά τρομαγμένος από την απόπειρα αρπαγής, εκμυστηρεύτηκε πως μπροστά στο μικρό φέρεται φυσιολογικά προκειμένου να δώσει θάρρος και να μη σκέφτεται το παρελθόν, ενώ ζήτησε να γίνει γνωστός ο λόγος που έγινε όλο αυτό. Κλείνοντας, θέλησε να προσφέρει τη συμβουλή του προς κάθε γονέα από τον οποίο και ζήτησε να είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους και να  τα προστατεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πύργος: Τι λέει ο πατέρας του 14χρονου που προσπάθησαν να αρπάξουν με βαν (VIDEO)