Τηλεφώνημα – φάρσα στην εφ. “ΠΑΤΡΙΣ” για βόμβα στα δικαστήρια του Πύργου

Προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια του Πύργου, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας «Πατρίς» λίγο πριν από τις 12:30 και προειδοποίησε για βόμβα προγραμματισμένη να εκραγεί μέσα στα δικαστήρια στη 1μ.μ.

«Στις 13:00 θα σκάσει βόμβα στα δικαστήρια του Πύργου, από την ομάδα Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν είναι φάρσα», ήταν ακριβώς τα λόγια που ειπώθηκαν στο τηλεφώνημα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, σπεύδοντας πάραυτα στο κτίριο. Ύστερα από εισήγηση στην Πρόεδρο Πρωτοδικών Ηλείας, ακολούθηση η εκκένωση του δικαστικού μεγάρου για να γίνει ο έλεγχος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, με τη συνοδεία του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους, ενώ οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο για να δουν τι συμβαίνει, αποχώρησαν ανακουφισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η αρχική εκτίμηση ότι το τηλεφώνημα συνδέεται με την αναβολή κάποιας υπόθεσης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από του αστυνομικούς και πιθανότατα οφείλεται στη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων.