Πυρκαγιά σε σπίτι στην Σπιάντζα – Νεκρός ένας ηλικιωμένος άνδρας (vid)

13 μέρες. Τόσο του πήρε για να υλοποιήσει  αυτό που αναζητούσε. Την λύτρωση.

Την πρώτη φορά δεν ολοκλήρωσε το σχέδιο του. Την δεύτερη όμως το πέτυχε.

Πέτυχε, κάτι που  ίσως ακούγεται σκληρό για όλους εμάς, να δώσει τέλος στην ζωή του.

Με τον τρόπο που αυτός είχε επιλέξει εξ αρχής.

Ο 85χρονος Α.Μ. βρέθηκε νεκρός το βράδυ  του Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή της Σπιάντζας , πιθανότατα λόγω ασφυξίας από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε η φωτιά που  όπως όλα δείχνουν,  έβαλε ξανά στο  σπίτι που έμενε.

Οι περίοικοι λίγο μετά τις 1 το βράδυ αντιλήφθησαν και πάλι φλόγες να βγαίνουν από το σπίτι του ηλικιωμένου.

Όπως και την προηγούμενη φορά προσπάθησαν να βοηθήσουν καλώντας και  την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά αυτή την φορά τα γεγονότα οδήγησαν αλλού….

Σε αυτό που είχε προσχεδιάσει ο 85χρονος…. Στο τέλος του.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον εντόπισαν νεκρό μέσα στο μικρό υπνοδωμάτιο του σπιτιού του.

Μέσα στο σπίτι σύμφωνα με τις έως τώρα  πληροφορίες υπήρχαν πολλά αναμμένα κεριά από τα οποία και προήλθε η πυρκαγιά.

Στο συμβάν  επιχείρησαν   τρία οχήματα με 6 άντρες  με  επικεφαλή τον Διοικητή της υπηρεσίας Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, ενώ μετά τον εντοπισμό του 85χρονου  έφτασαν στο σημείο άνδρες του Α.Τ. Πύργου καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος.

 

 

Το σημείωμα που είχε βρεθεί…. τώρα  δίνει εξηγήσεις

Ήταν 3 Μαιού όταν το σπίτι του 85χρονου είχε τυλιχθεί, για πρώτη φορά, στις φλόγες.

Τότε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και των γειτόνων, είχε καταφέρει να βγει από το φλεγόμενο σπίτι, με ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Ένα σημείωμα που είχε βρεθεί τότε, δημιούργησε πολλές υποψίες στους άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που επελήφθησαν του συμβάντος.

Το σημείωμα έγραφε «… “Άστο να καεί”… 3 φορές η ίδια πρόταση γραμμένη σε ένα μικρό χαρτί.

Τρεις λέξεις που μάλλον ήταν η απάντηση σε όλα όσα ένιωθε και σκεφτόταν το άτυχος ηλικιωμένος.

Τότε γέννησε υποψίες για τις προθέσεις του. Τώρα μάλλον δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά που συνέβησαν και οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλά παράλληλα δημιουργεί  και ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του 85χρονου από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

 

Γιατί τον άφησαν να επιστρέψει…;

Ως ένα άνθρωπο κλεισμένο στον εαυτό του περιγράφουν οι γείτονες τον 85χρονο Α.Μ.

Όπως επισημαίνουν προσπαθούσε με τα λίγα χρήματα και με την βοήθεια λίγων φίλων του να τα βγάλει πέρα.

Είχε εργαστεί στην Γερμανία, όπου όπως λένε βρίσκονται οι δύο κόρες του, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του, αφού η σύντροφος του είχε φύγει.

Όλα αυτά όπως ήταν φυσικό, είχαν επηρεάσει σημαντικά τον ψυχισμό του.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, σύμφωνα με τους περίοικους, είναι το γεγονός γιατί οι αρμόδιοι φορείς, μετά το πρώτο περιστατικό με τον εμπρησμό που σημειώθηκε του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Αυτός ο άνθρωπος ήθελα ψυχολογική βοήθεια και όχι μόνο. Έκανε την πρώτη απόπειρα. Έπρεπε οι αρμόδιοι να φροντίσουν, να του παράσχουν κάποια βοήθεια  ακόμα και να μπει σε κάποια ψυχιατρική κλινική ή ίδρυμα.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο, άγνωστο γιατί δεν συνέβη, όποτε φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» σημειώνουν οι γείτονες.

«Κρίμα για έναν άνθρωπο να φεύγει μόνος και με αυτόν τον τρόπο….»

 

Το ρεύμα που δεν μπήκε…

Άλλο ένα περιστατικό σύμφωνα με τους περίοικους, που ίσως δίνει απαντήσεις σε ότι συνέβη, είναι η αποτυχημένη προσπάθεια του 85χρονου να συνδέσει και πάλι το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του.

Όπως μας αναφέρουν πριν μερικές ημέρες κάλεσε ηλεκτρολόγο για να τοποθετήσει καινούργιο πίνακα, μπρίζα και λάμπα στο σπίτι του, αφού με την προηγούμενη φωτιά αυτά είχαν καταστραφεί.

Όπως λένε οι γείτονες ενώ ξόδεψε αρκετά χρήματα από το υστέρημα του, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν κατάφερε να επανασυνδέσει το ρεύμα.

«Αυτό του στοίχησε πάρα πολύ, αφού ξόδεψε αρκετά χρήματα και δεν μπόρεσε να έχει πάλι ρεύμα στο σπίτι του για να καλύψει τις οποίες μικρές ανάγκες είχε»