Ηλεία

Στέλιος Τσεκουρλούκης από το Βαρθολομιό: «Λάκισα από το δημοτικό για να γίνω κτηνοτρόφος»

Ακούστε το άρθρο

«Στον έρωτα πάσα δίνω,/γκολ στα δίχτυα σου να βάλει,/να μ’ ερωτευτείς μωρό μου/ και να μη σε χάσω πάλι. Καλημέρες όμορφες και καλή εβδομάδα σε όλους». Με τέτοια μηνύματα καλημερίζει  τους δεκάδες διαδικτυακούς φίλους του από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέλιος Τσεκουρλούκης, ο 25χρονος βοσκός από το Βαρθολομιό, με τα 150 πρόβατα.

Εμβληματική μορφή στο facebook, νέος με αστείρευτο χιούμορ, αποδέχεται τις έξυπνες πλάκες αλλά και τις επιστρέφει. «Μόνο δημοτικό πήγα και μετά…λάκισα», εξομολογείται χαμογελώντας στην «Πατρίς», ο κτηνοτρόφος Στέλιος Τσεκουρλούκης που σήμερα έχει στην ιδιοκτησία του 150 πρόβατα.

Γεννήθηκε το 1993. Παιδί αγροτικής οικογένειας από το Βαρθολομιό. Ο 57χρονος πατέρας κτηνοτρόφος και η 49χρονη μητέρα του εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Έχει άλλα πέντε αδέλφια, «ένα κορίτσι που αρραβωνιάστηκε και πέντε αγόρια είμαστε στην οικογένεια και όλοι αγωνιζόμαστε καθημερινά, για το μεροκάματο» λέει ο Στέλιος και συνεχίζει:.

«Δεν μετάνιωσα»

«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που δεν συνέχισα το σχολείο, αλλά να γράψεις ότι ακόμη και αν ξαναγεννιόμουν, πάλι μόνο δημοτικό θα πήγαινα και μετά βοσκός. Η αγάπη μου για τα πρόβατα είναι μεγάλη. Ήθελα από μικρός να γίνω κτηνοτρόφος, βοσκός. Πήρα από τον πατέρα μου περίπου 80 πρόβατα και σήμερα έχουμε περίπου 150. Είναι μεγάλη αγάπη τα πρόβατα ».

Ο 25χρονος Στέλιος μιλά με πάθος και αγάπη για την δουλειά του, αυτή του κτηνοτρόφου: «Η δουλειά είναι σκληρή. Το πρωί με τα πρόβατα, το μεσημέρι στο σπίτι για φαγητό και το απόγευμα μέχρι να πέσει ο ήλιος πάλι με τα πρόβατα. Βέβαια έχω και προσωπική ζωή. Βγαίνω τα βράδια με τους φίλους μου, με τις παρέες μου» Ο Στέλιος έχει ως χόμπυ να μαζεύει κουδούνες και γκλίτσες: «Όταν πηγαίνω σε ορεινά χωριά και βρίσκω κουδούνες ή γκλίτσες που μου αρέσουν, τα αγοράζω»

Χάνεται η κτηνοτροφία

Στην ερώτησή μας πως βλέπει το μέλλον της κτηνοτροφίας, ο Στέλιος Τσεκουρλούκης απαντά: «Είναι δύσκολη εποχή. Πολλά τα έξοδα, ελάχιστα κέρδη. Μειωμένες οι τιμές για το γάλα, μας έχει φάει το εισαγόμενο. Η κτηνοτροφία εξαφανίζεται και θα μείνουν λίγοι, αυτοί που πραγματικά την αγαπούν…»

Όλη η επικαιρότητα