Ηλεία Λακωνία

Στη Μυρτιά ζούσε ο συζυγοκτόνος που έπνιξε τη γυναίκα του στο Βλαχιώτη

Ανιψιός του θύματος από τον Πύργο: «Δεν περίμενα να κάνει αυτός ο άνθρωπος κάτι τέτοιο»
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος που έπνιξε τη σύζυγό του στο Βλαχιώτη Λακωνίας ενώ τα δύο τους παιδιά κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο, μετά την 48ωρη προθεσμία που έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί για όσα τον οδήγησαν να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές και μας… αφορούν αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος Αλβανός πριν μερικά χρόνια ζούσε στην Μυρτιά όπου και εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.

Μπορεί το χρονικό διάστημα που έμεινε στο χωριό να μην ήταν μεγάλο καθώς μετακόμισε στο Βλαχιώτη και πήρε μαζί την γυναίκα του με την οποία ήταν παντρεμένοι δέκα χρόνια και τα παιδιά του προσδοκώντας σε καλύτερες ημέρες, ωστόσο όσοι πρόλαβαν να τον γνωρίσουν από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, κάνουν λόγο για έναν σχετικά ήρεμο άνθρωπο που δεν είχε δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα.

«Ήταν ήσυχοι, δεν είχαν τσακωθεί ποτέ», λέει ο ανιψιός της γυναίκας

Την ίδια ώρα, ο ανιψιός της άτυχης γυναίκας που μένει και εργάζεται στον Πύργο με την οικογένειά του με δηλώσεις του χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε πως είχε αρκετό καιρό να τους δει προσθέτοντας πως δεν περίμενε να συμβεί αυτό το κακό

«Είχα δύο χρόνια να τους δω από κοντά. Εγώ μένω Πύργο Ηλείας και εκείνοι στο Βλαχιώτη. Από την ημέρα που είχαν παντρευτεί, ήταν πολύ ήσυχοι. Δεν είχαν τσακωθεί ποτέ», τόνισε αρχικά ο Έλβις και συνέχισε: Εγώ δεν το περίμενα από αυτόν τον άνθρωπο να κάνει κάτι τέτοιο».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει με την επιμέλεια των παιδιών, είπε πως τα πήρε ο θείος του στην Αλβανία αλλά δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

«Δεν είχαν προβλήματα» λέει ο αδερφός της 36χρονης

«Δεν είχαν προβλήματα», αναφέρει ο αδερφός της 36χρονης συντετριμμένος. Εκείνος αναφέρει ότι πριν το έγκλημα ήταν μαζί με τη γυναίκα στο σπίτι του. Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο αλλά εκείνα δεν κατάλαβαν τίποτα.

«Ήταν σωστός άνδρας, δεν ξέρω τι έγινε», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Θα μου πει εμένα για τη μάνα μου και να με βρίσει;»

Πρώτα την αγκάλιαζε και διαφήμιζε την ευτυχία τους στο facebook και μετά από λίγες ώρες την… έπνιξε. Η φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο 40χρονος γυναικοκτόνος της Λακωνίας δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό το οποίο θα συνέβαινε στη μικρή μονοκατοικία του χωριού, το βράδυ της επόμενης ημέρας, όταν και ο 40χρονος στραγγάλισε τη σύζυγό του, ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόντουσαν τα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας.

📷 Κων/νος Γκελντής

Πίσω από το στημένο χαμόγελο του δράστη, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο ίδιος όχι μόνο δεν αγαπούσε τη σύζυγό του, αλλά την ζήλευε παθολογικά. Η ομολογία προκαλεί σοκ, καθώς ο γυναικοκτόνος ισχυρίστηκε ότι έχασε τον έλεγχο όταν η 36χρονη του αντιμίλησε και τον έβρισε, λέγοντας πως θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει.

«Δεν ανέχομαι να με βρίζει μια γυναίκα», φέρεται να είπε ο F.H. στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ευρώτα και συνέχισε: «Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα», φέρεται να είπε ο 40χρονος γυναικοκτόνος στους αστυνομικούς. «Θα μου πει εμένα για τη μάνα μου και να με βρίσει; Εκεί θόλωσα και την έπνιξα».

Ο γυναικοκτόνος αφού στραγγάλισε τη σύζυγό του, έφυγε από το σπίτι, ενώ τα δύο αγοράκια του ζευγαριού, ηλικίας 11 και 9 χρονών αντίστοιχα, κοιμόντουσαν σε άλλο δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν το φονικό.

Λίγη ώρα μετά ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους είπε «Μάλλον σκότωσα τη γυναίκα μου».

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η 15η γυναικοκτονία μέσα στο 2021

Αυτή ήταν η 15η γυναικοκτονία μέσα στο 2021. Δεκαπέντε γυναίκες, πριν καλά – καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος, χάθηκαν από τα χέρια των συζύγων τους και των συντρόφων τους, νυν ή πρώην, σε άγριες επιθέσεις σε βάρος τους. Εγκλήματα που συγκλόνισαν και ξεκίνησαν μια ευρύτερη συζήτηση για το θέμα των γυναικοκτονιών που αναδεικνύεται σε μείζον…

Όλη η επικαιρότητα