Ηλεία

Στο εδώλιο για τον βιασμό της ανιψιάς του… – Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ηλεία

Ο εφιάλτης μιας νεαρής κοπέλας από χωριό του Δήμου Ήλιδας που για τρία χρόνια φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμού από τον θείο και τον ίδιο της τον αδελφό θα ξαναζωντανέψει σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. στην αίθουσα του ΜΟΔ Πάτρας.
Ακούστε το άρθρο

Ο εφιάλτης μιας νεαρής κοπέλας από χωριό του Δήμου Ήλιδας που για τρία χρόνια φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμού από τον θείο και τον ίδιο της τον αδελφό θα ξαναζωντανέψει σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. στην αίθουσα του ΜΟΔ Πάτρας όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση που είχε φέρει στη δημοσιότητα η εφ. «Πατρίς».

Ο θείος της νεαρής κοπέλας που έχει προφυλακιστεί, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ενώ ο αδελφός της θα δικαστεί στις 16/5 στο Ανηλίκων.

Το δράμα που αποκάλυψε πως ζούσε το κορίτσι από τα 13 έως τα 16 του χρόνια, όταν και βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για όσα βίωνε είχε συγκλονίσει όλη την κοινωνία της Ηλείας. Όταν η κοπέλα είχε κληθεί από την εισαγγελέα Αμαλιάδας είχε επιμείνει στην πρώτη της κατάθεση, ότι δηλαδή είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον θείο και τον ανήλικο επίσης τότε αδελφό της για τρία περίπου χρόνια!

Έφυγε από το σπίτι για να γλιτώσει…

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο πατέρας της 19χρονης – σήμερα – κοπέλας απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές, ζητώντας την παρέμβασή τους για να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη του.

Η κοπέλα, εκείνη την περίοδο είχε συνάψει δεσμό με έναν 20χρονο που διέμενε σε άλλο χωριό του νομού και φαίνεται ότι στο πρόσωπό του βρήκε τη διέξοδο που αναζητούσε. Με τη συνδρομή του νεαρού, έφυγε από το σπίτι της και μετέβη στη μητέρα της στην Πάτρα αφού οι γονείς του κοριτσιού είναι χωρισμένοι, και σε αυτή φαίνεται ότι αποκάλυψε αρχικά την αλήθεια.

Ο πατέρας της 16χρονης ήθελε να επιστρέψει η κόρη του πίσω στην οικογενειακή εστία και απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας καταγγέλλοντας τη φυγή της 16χρονης με τον 20χρονο φίλο της.

Η αποκάλυψη

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και από την πρώτη επαφή μαζί της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η 16χρονη –τότε κοπέλα δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι και ήταν φανερό ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Οι αστυνομικοί την προσέγγισαν και η κοπέλα άρχισε να αισθάνεται ασφαλής και τότε τους αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι ήταν γιατί είχε πέσει θύμα βιασμού κατ’ επανάληψη, τόσο από τον ίδιο της τον αδελφό όσο και από τον θείο της!

Όπως είπε τότε, ο πρώτος βιασμός είχε γίνει πριν από τρία χρόνια περίπου, αρχικά από τον αδελφό της, και στην πορεία με την άσκηση βίας την βίασαν κατ’ επανάληψη και ο αδελφός και ο θείος της. Η κοπέλα περιέγραψε ότι ζούσε έναν εφιάλτη, ωστόσο δεν μπορούσε να αποκαλύψει σε κανέναν τι ακριβώς συνέβαινε γιατί φοβόταν την κλειστή κοινωνία.

Μία αχτίδα φωτός άρχισε να αχνοφέγγει όταν γνώρισε τον φίλο της και γι’ αυτό και αποφάσισε να φύγει μαζί του και να αναζητήσει καταφύγιο στη μητέρα της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας δεν φαίνεται να γνώριζε κάτι για το δράμα που ζούσε η κόρη του, γι’ αυτό και όταν έφυγε από το σπίτι την αναζήτησε μέσω των αστυνομικών αρχών.

Οι αστυνομικοί μετά τις καταγγελίες της κοπέλας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του αδελφού και του θείου της κοπέλας για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Όλη η επικαιρότητα