Μουσική

Συναυλία με αρχαία μουσικά όργανα στον Επικούριο Απόλλωνα

Πανάρχαια μουσικά ακούσματα ζωντάνεψαν ξανά, μετά από πολλά χρόνια.
Ακούστε το άρθρο

Πανάρχαια μουσικά ακούσματα ζωντάνεψαν ξανά στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, χάρις στα 20 σπάνια ανακατασκευασμένα όργανα, αλλά και στις εξαίσιες φωνές.

Αρχαίοι ρυθμοί αναβίωσαν δίπλα σε διασκευές γνωστών σύγχρονων κομματιών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.

Ο «Λύραυλος» που σχεδίασε αυτή την μουσική παράσταση, ως στόχο είχε να αγγίξει του ακροατές καταλύοντας τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες.

Ήταν ένα πρωτότυπο θέαμα, ένα μαγικό άκουσμα γεμάτο από εικόνες, ήχους, σχήματα, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο.

Το μουσικό σύνολο «Λύραυλος» δημιουργήθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Στέφο, κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για την εκδήλωση που διοργάνωσαν  ο Δήμος Οιχαλίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου δήμαρχος Οιχαλίας τόνισε.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, εδώ στον Επικούριο Απόλλωνα, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου σε μία πάρα πολύ ωραία εκδήλωση, με ποιοτικά τραγούδια περάσαμε υπέροχα, με συντροφιά το ολόγιομο φεγγάρι. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν εδώ και βρέθηκαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Και του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ όπως και φέτος».

Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

Από την πλευρά του ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα Πελοποννήσου επισήμανε.

«Ο κόσμος τίμησε τον αρχαιολογικό αυτόν ωραίο χώρο, τον Επικούρειο Απόλλωνα, το μεγάλο μνημείο της αρχαιότητας και αψήφησε το κρύο και την υγρασία. Όλα ήταν ωραία, η επιθυμία του κόσμου ήταν έντονη και για αυτό παραβρέθηκε σε αυτή την εκδήλωση».

Στάθης Αναστασόπουλος

Όλη η επικαιρότητα