Συνεδρίαση Δήμου Πηνειού: Στην ατζέντα ο δρόμος, αγρότες και ρολά της Πειραιώς

Επίτιμος δημότης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με πρόταση Μαρίνου

Σύμπλευση όλων των παρατάξεων σε καίρια θέματα που ταλανίζουν τον δήμο υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Πηνειού  για τα  οποία αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση, στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων.

Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε  στη χθεσινή συνεδρίαση Δ.Σ. Πηνειού, την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με τρία μείζονα θέματα: 1) τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, 2)την κατάρρευση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα που οδηγούν σε αδιέξοδο τους αγρότες και 3) το «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Βαρθολομιό. Για τα θέματα αυτά στη συνέχεια και μετά τη λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο, αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί και θα ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Πρώτο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η ανακήρυξη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη σε επίτιμο Δημότη Πηνειού. Σχετική εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος και είχε προ ημερών την σχετική πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριάννα αποχαιρετώντας τον άγγελο τον 8χρονο Χρήστο Κωστόπουλο έγραφε: «Τώρα, που δεν είσαι πια κοντά μας να μου απαντήσεις, διάλεξα εγώ ένα δώρο για εσένα: μια παιδική χαρά κοντά στο σπίτι σου. Μια παιδική χαρά για όλες τις ώρες που δεν πρόλαβες να παίξεις. Μια παιδική χαρά που πάντοτε θα συμβολίζει την χαρά των παιδιών και την ελπίδα τους για ζωή.» Η πρόταση για ανακήρυξη έγινε τελικά δεκτή κατά πλειοψηφία με τον επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Αλέξη Τσαουσάκη να διαφωνεί.