Ηλεία

Βαρθολομιό: Ο «Στελλάρας» δεν είναι πια εδώ… – Θρήνος για τον θάνατο του 28χρονου Στέλιου Τσεκουρλούκη

Ο χάρος «παραμόνευε» 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρα και τελείως άδοξα κόπηκε αργά χθες το απόγευμα  το νήμα της ζωής του 28χρονου Στέλιου Τσεκουρλούκη από το Βαρθολομιό σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Βαρθολομιό προς Βρανά, 100 περίπου μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Το μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος κτηνοτρόφος συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με ΙΧ αγροτικό φορτηγό, με την σφοδρότητα της σύγκρουσης να είναι τέτοια που το δίκυκλο κυριολεκτικά διαλύθηκε.

Ο αδικοχαμένος νέος μεταφέρθηκε από συγγενείς του στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στην θλίψη οικογένεια, φίλους και γνωστούς του, που πάντα είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον αδικοχαμένο βοσκό.

«Αν ξαναγεννιόμουν, θα γινόμουν και πάλι βοσκός»

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση παίρνοντας τα «σκήπτρα» στην δουλειά από τον πατέρα του ο οποίος τα είχε πάρει από τον παππού του και όπως χαρακτηριστικά έλεγε, δεν μπορούσε να αφήσει την κτηνοτροφία να πεθάνει και ας μην πάει καθόλου καλά. Χαρακτήριζε μάλιστα, την κτηνοτροφία όνειρο ζωής για τον ίδιο καθώς από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει βοσκός και όπως είχε αποκαλύψει, είχε πάρει από τον πατέρα του 80 πρόβατα, τα οποία σταδιακά τα αύξησε σε 150.

«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που δεν συνέχισα το σχολείο, αλλά να γράψεις ότι ακόμη και αν ξαναγεννιόμουν, πάλι μόνο δημοτικό θα πήγαινα και μετά βοσκός. Η αγάπη μου για τα πρόβατα είναι μεγάλη. Ήθελα από μικρός να γίνω κτηνοτρόφος, βοσκός», είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Γιός πολυμελούς οικογένειας, με άλλα πέντε αδέλφια, εργατικός, ο Στέλιος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την δουλειά του και περηφανευόταν για αυτήν ανεβάζοντας συχνά – πυκνά βίντεο στα social media παρέα με τα προβατάκια που τόσο αγαπούσε προκειμένου να περάσει ευχάριστα τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς που περνούσε εν ώρα εργασίας.

«Αν κάποτε με αγάπησες, τρέξε να με προλάβεις…»

Μέσω του facebook μάλιστα, καλημέριζε καθημερινά τους διαδικτυακούς του φίλους με στιχάκια που ο ίδιος σκαρφιζόταν, κάνοντας τους να χαμογελούν…

Σε ένα από τα τελευταία του ποιηματάκια μάλιστα, το οποίο ορισμένοι χαρακτηρίζουν προφητικό,  είχε γράψει: Πόσα συγνώμη θα σου πω, και δεν θα με καταλάβεις, αν κάποτε με αγάπησες, τρέξε να με προλάβεις…»

Όσοι τον γνώριζαν, μιλούν για έναν αγνό παλικάρι, βιοπαλαιστή, νέο με αστείρευτο χιούμορ και συνεχή διάθεση να δεχτεί αλλά και να κάνει πλάκες και κανείς ακόμα και τώρα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γνωστός βοσκός έφυγε τόσο πρόωρα και άδοξα από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του Στέλιου Τσεκουρλούκη σκόρπισε θλίψη στο Βαρθολομιό και την ευρύτερη περιοχή με φίλους και γνωστούς να αποχαιρετούν με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον «Στελλάρα» τους, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν να διηγηθούν και μια όμορφη ιστορία μαζί του. Συγκλονισμένος και ο Αντιδήμαρχος Πηνείου Άγγελος Μπράτης που κατάγεται από το Βαρθολομιό, ο οποίος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου κτηνοτρόφου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Ποιος ήταν ο 28χρονος Στέλιος Τσεκουρλούκης

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης γεννήθηκε το 1993. Παιδί αγροτικής οικογένειας από το Βαρθολομιό. Ο 57χρονος πατέρας είναι κτηνοτρόφος και η 49χρονη μητέρα του εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Είχε πέντε αδέλφια.

Ο 28χρονος Στέλιος Τσεκουρλούκης

Όταν ο 25χρονος Στέλιος έγινε viral

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης είχε γίνει viral, με το αστείρευτο χιούμορ του και τα μηνύματα που έστελνε στους διαδικτυακούς του φίλους. Ένα απλό παιδί, με χιούμορ από το Βαρθολομιό που δεν είχε τελειώσει το σχολείο, ωστόσο δεν πτοούνταν. Ο Στέλιος είχε στην ιδιοκτησία του 150 πρόβατα και ήταν ο γνωστός και αγαπητός σε όλους «βοσκός» της περιοχής. «Μόνο δημοτικό πήγα και μετά…λάκισα» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» το 2018:

«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που δεν συνέχισα το σχολείο, αλλά να γράψεις ότι ακόμη και αν ξαναγεννιόμουν, πάλι μόνο δημοτικό θα πήγαινα και μετά βοσκός. Η αγάπη μου για τα πρόβατα είναι μεγάλη. Ήθελα από μικρός να γίνω κτηνοτρόφος, βοσκός. Πήρα από τον πατέρα μου περίπου 80 πρόβατα και σήμερα έχουμε περίπου 150. Είναι μεγάλη αγάπη τα πρόβατα ».

Ο 25χρονος τότε Στέλιος μιλούσε με πάθος και αγάπη για την δουλειά του, αυτή του κτηνοτρόφου: «Η δουλειά είναι σκληρή. Το πρωί με τα πρόβατα, το μεσημέρι στο σπίτι για φαγητό και το απόγευμα μέχρι να πέσει ο ήλιος πάλι με τα πρόβατα. Βέβαια έχω και προσωπική ζωή. Βγαίνω τα βράδια με τους φίλους μου, με τις παρέες μου» Ο Στέλιος είχε ως χόμπυ να μαζεύει κουδούνες και γκλίτσες: «Όταν πηγαίνω σε ορεινά χωριά και βρίσκω κουδούνες ή γκλίτσες που μου αρέσουν, τα αγοράζω».

Στην ερώτησή πως βλέπει το μέλλον της κτηνοτροφίας, ο Στέλιος Τσεκουρλούκης είχε απαντήσει: «Είναι δύσκολη εποχή. Πολλά τα έξοδα, ελάχιστα κέρδη. Μειωμένες οι τιμές για το γάλα, μας έχει φάει το εισαγόμενο. Η κτηνοτροφία εξαφανίζεται και θα μείνουν λίγοι, αυτοί που πραγματικά την αγαπούν…»

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια της στους οικείους του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα