Ηλεία

Βαρθολομιό: Ορφάνεψε για δεύτερη φορά – Η σπαρακτική ιστορία ενός 12χρονου παιδιού

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Βαρθολομιού και όλη η Ελλάδα, με την τραγική ιστορία.
Ακούστε το άρθρο

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους, αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει ένας 12χρονος μαθητής, από την περιοχή του Βαρθολομιού, ύστερα από τον χαμό και των δύο του θετών γονιών από κορωνοϊό.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο 12χρονος ήταν υιοθετημένος από το ζευγάρι καθώς έχει χάσει και τους φυσικούς γονείς του. Το δράμα της οικογένειας δεν μπορούν να πιστέψουν γείτονες και κάτοικοι της περιοχής του Βαρθολομιού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, τον 12χρονο, αναμένεται να παραλάβει ο θείος του – αδελφός του θετού πατέρα του – ο οποίος μένει μόνιμα στο εξωτερικό.

«Είναι πολύ στενάχωρο και σκεφτόμαστε το παιδί τι θα γίνει. Ο γείτονάς μας ήταν καλός επαγγελματίας και νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει δικό μας άνθρωπο», αναφέρουν γείτονες του άτυχου 67χρονου που έχασε προχθές τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε «φύγει» για το μεγάλο ταξίδι και η 62χρονη σύζυγός του.

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων όταν ο 67χρονος επαγγελματίας του Βαρθολομιού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν γείτονες του, βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς του με την ασθένεια. Όπως αναφέρουν κάτοικοι και γνωστοί, δεν πίστευαν ποτέ πως θα κατέληγε τόσο άσχημα, όπου φτάνοντας στο σήμερα να εκτυλίσσεται αυτή η ανείπωτη τραγωδία για τον άτυχο 12χρονο μαθητή.

Ο 67χρονος επαγγελματίας μάλιστα, αλλά και η σύζυγός του, ήταν άνθρωποι αρκετά αγαπητοί στην κοινωνία του Βαρθολομιού, ευυπόληπτοι και αξιόλογοι και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους, το αγαπημένο τους παιδί, Χρήστο, που τον είχαν υιοθετήσει και τον υπεραγαπούσαν.

Χθες στην περιοχή επικρατούσε βουβός πόνος, με φίλους επαγγελματίες του 67χρονου και γείτονές του, να μην μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα δουν ξανά αυτούς τους χαμογελαστούς ανθρώπους. Το ζήτημα αλλά και το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί τώρα είναι ο 12χρονος να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να βρεθεί σε ένα ικανό περιβάλλον ασφαλές για τον ίδιο με ανθρώπους που θα του προσφέρουν όλα όσα του προσέφεραν οι δύο αυτοί άνθρωποι, που από μικρό τον είχαν αγκαλιάσει και τον φρόντιζαν με αγάπη και θαλπωρή.

Γιώργος Τσερεμές, επαγγελματίας Βαρθολομιού

«Είναι μια τραγωδία, μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Είμαστε 25 – 30 χρόνια μαζί εδώ ως επαγγελματίες. Ένας εξαίρετος άνθρωπος ο συγχωρεμένος ο Δημήτρης και η γυναίκα του η κ. Τούλα, αξιόλογοι, ευυπόληπτοι, άνθρωποι καθημερινοί. Έκαναν ένα λάθος, δεν εμβολιάστηκαν. Τον είχα προτρέψει κι εγώ να κάνει το εμβόλιο και μου είχε πει πως μετά τις γιορτές θα έκλεινε ραντεβού. Δυστυχώς τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Το μεγαλύτερο δράμα είναι αυτό το παιδί και θέλουμε να το βοηθήσουμε».

Δημήτρης Στήθος, κάτοικος Βαρθολομιού

«Είναι κρίμα για το παιδί. Θεωρώ πως εδώ στο Βαρθολομιό δεν υπήρχαν καλύτεροι άνθρωποι».

Δημήτρης Τρυπόπουλος, κάτοικος Βαρθολομιού

«Το παιδί αυτό είχε υιοθετηθεί, δεύτερη φορά ορφανό. Δυστυχώς από όσο ξέρω οι γονείς του δεν είχαν εμβολιαστεί».

Μάρθα Μαστροπαναγιωτοπούλου, κάτοικος Βαρθολομιού

«Χάσαμε τον καλύτερο άνθρωπο. Τον γείτονά μας. Τον αγαπούσαμε όλος ο κόσμος. Ήταν καλός επαγγελματίας και έχουμε στενοχωρηθεί πολύ».

Όλη η επικαιρότητα