LIVE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βία κατά των γυναικών: Ανησυχητικά στοιχεία στην Καλαμάτα – Ανοιχτά μέτωπα για στέγαση και χρηματοδότηση

Βία κατά των γυναικών: Ανησυχητικά στοιχεία στην Καλαμάτα – Ανοιχτά μέτωπα για στέγαση και χρηματοδότηση

Από το 2013 έως το τέλος του 2025 συνολικά 1.024 γυναίκες απευθύνθηκαν στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας.


Πρόσθεσε το Patrisnews στη Google

Patrisnews

Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών στην Καλαμάτα, σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τη γυναικοκτονία της 39χρονης Βασιλικής τον Ιούνιο και μια πρόσφατη απόπειρα σε βάρος 25χρονης στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθερία», ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι από το 2013 έως το τέλος του 2025 συνολικά 1.024 γυναίκες απευθύνθηκαν στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα, μόνο το 2025 καταγράφηκαν 101 επικοινωνίες, ενώ για το 2026 έχουν ήδη φτάσει τις 74, επιβεβαιώνοντας τις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης.

Την ίδια στιγμή, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της μεταφοράς του Συμβουλευτικού Κέντρου από τον υφιστάμενο χώρο του στον Άγιο Νικόλαο στο Δημαρχείο. Φορείς, εργαζόμενοι και παρατάξεις αντιδρούν, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της ιδιωτικότητας των θυμάτων, ενώ η δημοτική αρχή επισημαίνει τα προβλήματα λειτουργικότητας της τωρινής υποδομής και αναζητά βιώσιμη λύση.

Τέλος, αβεβαιότητα επικρατεί και για το μέλλον της χρηματοδότησης της δομής, καθώς η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση αναμένεται να μειώνεται σταδιακά έως το 2029, καθιστώντας αναγκαία τη μέριμνα και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από εθνικούς πόρους.