Αχαϊα Ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο αγώνα βετεράνων Παναιγιαλείου – Μπαρτσελόνα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 9 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης” (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του σπουδαίου φιλικού αγώνα βετεράνων ανάμεσα στον Παναιγιάλειο και την Μπαρτσελόνα, την 1η Ιουλίου στο δημοτικό στάδιο Αιγίου.

Ο αγώνας, που θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής τής “Μαύρης Θύελλας”, διοργανώνεται από τον σύλλογο Βετεράνων ΠΓΣ και τον δήμο Αιγιάλειας, με τη συνεργασία του Παναιγιαλείου Γ.Σ. (ερασιτέχνη) και της ΠΑΕ. Θα είναι δε, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο “Χαμόγελο του παιδιού”.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Βετεράνων, ο δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου Αιγιαλείας και του ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία”, του “Χαμόγελου του Παιδιού” και των φορέων και συλλόγων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου βετεράνων Παναιγιαλείου, Χρήστος Ρόρος και Αργύρης Κούκας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιγιαλείου Τάκης Σπυρόπουλος, η εκπρόσωπος του “Χαμόγελου στου Παιδιού” στο Αίγιο, Δώρα Τριανταφυλλοπούλου, καθώς και ο Χρήστος Κοιλιάς από τον Χορευτικό όμιλο Αιγίου και ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής της Ακράτας, Χρήστος Ασημακόπουλος. Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας θα συμμετάσχουν στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς με μουσικούς και χορευτές δίνοντας τον δικό τους, εορταστικό τόνο στην εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι προσκλήθηκε και η Χορωδία Αιγίου, αλλά την ημέρα του αγώνα θα βρίσκεται στη Σύρο για εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο άνθρωπος στο οποίο οφείλεται – σε μεγάλο ποσοστό – η διεξαγωγή του σπουδαίου φιλικού. Ο Δημήτρης Πιερρουτσάκος, Σπαρτιάτης στην καταγωγή και μέλος του συλλόγου βετεράνων Λακωνίας, που όμως κατοικεί μόνιμα στο Αίγιο τα τελευταία χρόνια. Με αφορμή την παρουσία των βετεράνων της Μπαρτσελόνα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας το περασμένο καλοκαίρι για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, έφερε σε επαφή τους υπεύθυνους της ισπανικής ομάδας με το προεδρείο των βετεράνων της “Μαύρης Θύελλας” και έτσι… ξεκίνησαν όλα. Ο κ. Πιερρουτσάκος… τιμής ένεκεν για την προσφορά του, θα αγωνιστεί με την ομάδα του ΠΓΣ στον συγκεκριμένο αγώνα.

“Ζωντανή” μετάδοση από την ΕΡΤ!

Να σημειωθεί ότι, ο αγώνας θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ η οποία είναι σύμβουλος επικοινωνίας, ενώ πριν από την έναρξη θα τιμηθούν παλαίμαχοι που έχουν διαπρέψει και στον επιστημονικό τομέα. Ο Φραγκίσκος Σούρπης από τον Παναθηναϊκό, ο Λάκης Νικολάου από την ΑΕΚ, ο Αντώνης Γλύκας από τον Ολυμπιακό, ο Κούλης Αποστολίδης από τον ΠΑΟΚ και ο πρώην δήμαρχος Αιγίου, ιατρός Αποστόλης Καραφωτιάς, που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναιγιαλείου. Θα τιμηθούν επίσης, οι παλαίμαχοι σπουδαίοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, Γιάννης Διακογιάννης και Βασίλης Γεωργίου.

Το κυκλοφορήσουν άμεσα 4.250 εισιτήρια (τιμή 5 ευρώ) ενώ θα τυπωθούν και 250 προσκλήσεις για χορηγούς, τιμώμενα πρόσωπα κλπ. Η αποστολή της Μπαρτσελόνα, που θα αποτελείται από 27 άτομα θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Florida Blue του Ψαθόπυργου και θα αποτελείται από δύο (ηλικιακά )ομάδες. Μέχρι και άνω των 52 ετών, οι οποίες θα αγωνιστούν ανά ημίχρονο με τους αντίστοιχους του Παναιγιαλείου. Να σημειωθεί, ότι, μετά από συμφωνία που έγινε, ανάμεσα στους βετεράνους των Καταλανών (που θα είναι έτσι κι αλλιώς, όλοι γνωστοί) θα βρίσκονται από δύο έως πέντε θρύλοι της ομάδας, που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους χορηγούς του αγώνα (τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά), αλλά όπως τόνισε ο Χρήστος Ρόρος κλείνοντας:

“Ο μεγαλύτερος χορηγός είναι ο κόσμος που πιστεύουμε ότι θα γεμίσει το Σάββατο 1 Ιουλίου το γήπεδο. Καλούμε όλο τον κόσμο στο μεγάλο αυτό γεγονός για να τιμήσουμε όλοι μαζί τα 90 χρόνια του ένδοξου συλλόγου μας”….

protionline.gr

Όλη η επικαιρότητα