Η νέα αυτή στήλη της «Πατρίς σπορ», φιλοξενεί παλαίμαχους παίκτες – προπονητές και όχι μόνο του Νομού μας οι οποίοι απαντούν στις ερωτήσεις μας. Καλεσμένος μας σήμερα ο Ξενοφώντας Μοσχογιάννης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού και πολλών άλλων ομάδων, μεταξύ των οποίων ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα και ο Αστ. Τρίπολης που τώρα κάνει και τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.
Μετράς σχεδόν 250 συμμέτοχες ως ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικές κατηγορίες. Ποια είναι η «γεύση» που σου άφησε η ενασχόληση σου με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;
Το ποδόσφαιρο για μένα αποτελεί όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι ευτυχία να μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα! Το χάρηκα και συνεχίζω να το χαίρομαι ιδιαίτερα.
Η καλύτερη και η χειρότερη ανάμνηση σου…
Δεν μπορώ να διαλέξω μία! Οι τρεις καλύτερες πάντως ήταν το ντεμπούτο μου στον Πανηλειακό, η μεταγραφή μου στον ΟΦΗ και η πρώτη συμμετοχή στην Εθνική Ελπίδων. Χειρότερες αποτελούν σίγουρα ο υποβιβασμός με τον Πανηλειακό και οι τραυματισμοί μου στον Αστέρα Τρίπολης.
Έχεις προσφέρει όσο λίγοι στον Πανηλειακό. Πως κρίνεις την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στην ομάδα;
Ο Πανηλειακός έχει πέσει «θύμα» των εποχών και της οικονομικής κρίσης. Όταν δεν υπάρχει ο ισχυρός παράγοντας πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Όταν δεν υπάρχει και οργάνωση τότε είναι δύσκολα τα πράγματα!
Θα γυρνούσες να βοηθήσεις αν στο ζητούσαν;
Φυσικά! Αποτελεί όνειρο για μένα να γυρίσω στον Πανηλειακό!
Η πρώτη σου απόπειρα στην προπονητική με τη Νίκη Τραγανού συνοδεύτηκε από κολακευτικά σχόλια. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν μια ομάδα επιτυχημένη;
Η χημεία παίζει τον πιο βασικό ρόλο! Πρέπει όλοι να προσαρμόζονται και να λειτουργούν με γνώμονα το καλό του εκάστοτε συλλόγου.
Το όνομα σου ακούγεται για τον πάγκο πολλών ομάδων ακόμα και για τη Γ’ Εθνική; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου στο νέο αυτό κεφάλαιο της καριέρας σου;
Μου αρέσει η προπονητική! Είναι ένα επάγγελμα που θέλω να ασκήσω και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος. Σκαλοπάτι – σκαλοπάτι πιστεύω να φτάσω όσο ψηλότερο μπορώ!
Κλείνοντας θα ήθελα την άποψή σου για το επίπεδο του ηλειακού ποδοσφαίρου και τι θα άλλαζες αν σου δινόταν η δυνατότητα;
Η αλήθεια είναι ότι το ηλειακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητά βήματα βελτίωσης. Ωστόσο πρέπει όσοι ασχολούμαστε με αυτό να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να ευνοήσουμε τον υγιή ανταγωνισμό. Μόνο έτσι θα κερδίζουμε όλοι!
Του Γ. Μικελόπουλου