Ηλεία

Αμαλιάδα: Τους γλίτωσε το… αυτοκίνητο – Κορμός δέντρου κατέληξε σε όχημα, ενώ δίπλα βρίσκονταν πολίτες

ΚΟΡΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ” ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΔΙΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ

Έναν τεράστιο κορμό- κλαρί,   από το δέντρο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το κατάστημα “Κοτόπουλα Κοντοχρήστος” στην Αμαλιάδα, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκου Σιάψάλη, κόπηκε χθες το πρωί και ευτυχώς έπεσε στο αυτοκίνητο διανομών. Και λέμε ευτυχώς, γιατί λίγους… πόντους μακριά περίμεναν σε “ουρά” πελάτες για να μπουν στο κατάστημα να ψωνίσουν!

Το κατάστημα του κ. Σιαψάλη βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου, πίσω από το δημαρχείο και εκτός των πελατών, κατά τις πρωινές κυρίως ώρες περνάει πολύς κόσμος. Ο κ. Σιαψάλης, μόλις είχε επιστρέψει από διανομή προϊόντων και πάρκαρε παραπλεύρως της εισόδου του μαγαζιού, ώστε να παραλάβει εκ νέου προϊόντα και να συνεχίσει τις διανομές.

Ξαφνικά, οι πελάτες που περίμεναν έξω, είδαν να πέφτει ο μεγάλος κορμός από την μουριά και πριν προλάβουν να αντιδράσουν, είχε καταλήξει στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου διανομών!

Έντρομος ο κ. Σιαψάλης, βγήκε από το κατάστημα και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υπάρξει κάποιος τραυματισμός ενημέρωσε τον δήμο Ήλιδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου που βρίσκεται η μουριά.

Μιλώντας στην εφ. “Πατρίς” λίγο αργότερα, ο κ. Σιαψάλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Επικοινώνησα με τον δήμο και μου είπαν δεν φέρει καμία ευθύνη γιατί είναι σε ιδιόκτητο χώρο. Υπάρχει κίνδυνος το δέντρο να πέσει και η ιδιοκτήτρια, μου λέει όταν θα έρθω Αμαλιάδα θα το κόψω. Τι να κάνω δηλαδή; Να περιμένω να πλακώσει κανένα άνθρωπο. Ποιος ενδιαφέρεται για τα επικίνδυνα δέντρα; Και η πυροσβεστική και η αστυνομία που ήρθαν, οι άνθρωποι είπαν ότι το δέντρο πρέπει να κοπεί.

Το κομμάτι που κόπηκε και έπεσε στο αυτοκίνητο, έφερα γερανό και το πήραμε. Τι να κάναμε;

Δεν το καταλαβαίνω. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι, αυτοψίες από τον δήμο για τα επικίνδυνα δέντρα και να αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες οικοπέδων. Δεν μπορεί να κινδυνεύει ο κόσμος.

Την στιγμή που έπεσε ο κορμός, έξω από το μαγαζί ήταν 5- 6 άτομα, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό. Τους ανθρώπους, τους έσωσε στην κυριολεξία το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, που δεν χτύπησαν οι άνθρωποι. Ευτυχώς…”.

Όλη η επικαιρότητα