Ηλεία

Κατάκολο – Μετανάστες: Ελεύθεροι 55, 10 κρατούνται

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν προχθές στο λιμάνι του Κατακόλου από αλιευτικό σκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο παράνομης μετακίνησης.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο χώρο του «Αέναον» όπου διενεργήθηκαν τεστ για κορωνοιό στους 65 μετανάστες που βρίσκονταν στο χώρο από προχθές. Τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν ότι και οι 65 είναι αρνητικοί στον ιό, εξέλιξη που προκάλεσε ανακούφιση γενικότερα.

Μετά από την συγκεκριμένοι εξέλιξη οι 55 μετανάστες που διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα αφέθηκαν ελεύθεροι όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Οι υπόλοιποι 10 που δεν είχαν έγγραφα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στον Πύργο, όπου και θα κρατηθούν μέχρι νεοτέρας.

Τέλος οι δυο άνδρες Ουκρανικής καταγωγής, φερόμενοι ως διακινητές των μεταναστών (αρνητικά και γι` αυτούς τα τεστ κορωνοιού), μετά και την απολογία τους στον Εισαγγελέα Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταφερθούν στον Πειραιά για να συνεχιστεί η ανάκριση τους.

Περισσότερα σε νεότερη ενημέρωση…

Όλη η επικαιρότητα