– Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου, καθώς και προσωπικό άλλων υπηρεσιών και τμημάτων όπως της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διατεθούν και θα συνεισφέρουν καθοριστικά για την υλοποίηση της διαδικασίας προς τους δικαιούχους. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που επίσης τόνισε σχετικά: «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθάμε και να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. αφορά ανθρώπους, μακροχρόνια άνεργους, χαμηλών εισοδημάτων, οικονομικά αδύνατους κ.τ.λ., που έχουν μόνο το Ε.Ε.Ε. (πρώην Κ.Ε.Α.) ως οικονομικό βοήθημα στήριξης. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε εφικτό τρόπο»
Διαδικασία Διανομής :
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος να προσέρχονται στο χώρο διανομής τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου επεσήμανε:
«Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μέσω της σχετικής Κοινωνικής Σύμπραξης, θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη γι’ αυτό το διάστημα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Προγράμματος, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι από τα ισχύοντα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για τη διαδικασία διανομής, με βάση κι όσα ανακοινώνονται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Εκ μέρους του Δήμου, με βάση τις κατευθύνσεις του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, προσωπικό από Υπηρεσίες και Τμήματα θα συνεισφέρουν στην ομαλή και γρήγορη υλοποίηση της διαδικασίας, που για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους εντός του Δήμου μας αυτή τη φορά ο χώρος θα είναι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή».