Έριχνε χαλάζι για 25 λεπτά στην Κρέστενα – Σημαντικές καταστροφές σε ελιές και αμπέλια

Σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες κοινοτήτων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προκάλεσε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Η χαλαζόπτωση κράτησε πάνω από 25 λεπτά και ήταν πολύ έντονη δίνοντας το … τελικό χτύπημα σε ελιές και άλλες καλλιέργειες. Είχε προηγηθεί ο καύσωνας της προηγούμενης εβδομάδας, που είχε δημιουργήσει προβλήματα, ήρθε και η χαλαζόπτωση και πλέον οι παραγωγοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, οι περισσότερες ζημιές έχουν γίνει στον κάμπο της Κρέστενας, στους Κρουνούς και προς την Βρίνα και αφορούν κυρίως ελιές και αμπέλια.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικές ημέρες στην περιοχή της Κρέστενας καταγράφτηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στο νομό και μια από τις πιο υψηλές στην Ελλάδα στη διάρκεια του καύσωνα με 41.1 βαθμούς κελσίου και λίγο μετά η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να έχουμε το χαλάζι και καταστροφές.

Πλέον οι καλλιεργητές της περιοχής περιμένουν να μάθουν αν θα αποζημιωθούν για τις χθεσινές καταστροφές, αφού πλέον είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.