Ηλεία

«Γολγοθάς» στην Ιταλία για τον 5χρονο Βασίλη Κριαρά από τα Μακρίσια – Αναγκαία η μεταμόσχευση ήπατος

Ακούστε το άρθρο

«Γολγοθά» ανεβαίνει από τον πρώτο χρόνο της ζωής του ο 5χρονος Βασίλης Κριαράς, με καταγωγή από τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ο άτυχος Βασίλης υποφέρει από τη σπάνια ασθένεια «προοδευτική προϊούσα οικογενής ενδοηπατική χολόσταση» (PFIC), η οποία σε συνδυασμό με την ασθένεια εγκλεισμού Microvillus (MVID), καθιστά αναγκαία τη μεταμόσχευση ήπατος. Το παιδί βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη, καθώς η ασθένεια επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του παιδιού.

Από τον περασμένο Απρίλιο, με απόφαση του ιατρικού προσωπικού του Αττικού Νοσοκομείου, κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Ιταλία, στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu, προκειμένου να υποβληθεί σε προμεταμοσχευτικό έλεγχο και να μπει στη σχετική λίστα μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο Παναγιώτης Κριαράς, πατέρας του παιδιού, τα έξοδα για τη διαμονή του παιδιού με τη μητέρα του στην Ιταλία είναι πάρα πολλά και η γραφειοκρατία του ΕΟΠΠΥ δεν συμβάλλει στη ρευστότητα και στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους.

«Δυστυχώς είναι τέτοια η νομοθεσία, που παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων, η έγκριση πόρων για τα νοσήλια του μικρού καθυστερεί πάρα πολύ. Το παιδί δεν μένει μέσα στο νοσοκομείο αλλά με τη μητέρα του εκτός και καθημερινά μεταβαίνει στο ίδρυμα για εξετάσεις με την προσδοκία ότι θα βρεθεί δότης για να γίνει η μεταμόσχευση ήπατος», τόνισε ο κ. Κριαράς και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το ιατρικό έγγραφο, από τη στιγμή του παιδί είναι σε λίστα αναμονής, καθίσταται υποχρεωτική η εγγύτητα στο νοσοκομείο, ώστε να είναι διαθέσιμος τέσσερις ώρες μετά την προειδοποίηση οργάνου.

Ο κ. Κριαράς, ο οποίος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κηπούπολη και έχει άλλα δύο μικρά παιδιά, ανέφερε ότι ο συνδυασμό των ασθενειών από τις οποίες υποφέρει ο μικρός Βασίλης, τον καθιστούν 6ο περιστατικό παγκοσμίως και σημείωσε πως η ποιότητας ζωής του μικρού είναι πολύ άσχημη, έως και ανυπόφορη.

«Δυστυχώς έχουμε δοκιμάσει κάθε θεραπεία και η μόνη λύση είναι πλέον η μεταμόσχευση ήπατος. Η εργασία στο μαγαζί ούτως η άλλως λόγω κρίσης δεν πάει καλά, κι όπως καταλαβαίνετε με όλο αυτό που βιώνουμε, όλα έχουν πάει πίσω», ανέφερε και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου.

Για την περιπέτεια του μικρού Βασίλη Κριαρά έχει εκδοθεί και σχετική απόφαση του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ.Γ. Καρελλά στις 3 Απριλίου 2019, σύμφωνα με την οποία χορηγείται άδεια για λειτουργία Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα 135/004652-35 στα ονόματα ΚΡΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΚΡΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του 5χρονου Βασίλησε εξειδικευμένο κέντρο Νοσοκομείο ή Κέντρο Αποθεραπείας/Αποκατάστασης του εξωτερικού. (ΑΔΑ: ΩΜΑΞ465Θ1Ω-ΩΙΝ).

«Γολγοθά» ανεβαίνει ο 5χρονος Βας. Κριαράς από τα Μακρίσια, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος το συντομότερο δυνατόν

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παν. Γριβάκης, δήλωσε στην  εφ. «Πατρίς» ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του συντοπίτη του, εκφράζοντας την ευχή όλα να πάνε καλά.

«Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση του μικρού Βασίλη Κριαρά και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Γριβάκης.

Όλη η επικαιρότητα