Αρχείο «Πατρίς»

Η στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε τη Γαστούνη – Σκότωσε τον πρώην σύζυγό της με 13 μαχαιριές

Μια 26χρονη εξαπατημένη, και γεμάτη οργή γυναίκα, δολοφόνησε με 13 μαχαιριές, τον πρώην σύζυγό της - Συνεργός στο έγκλημα της, ο μόλις 16 ετών, αδερφός της.
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιούνιος του 1951, ήταν για τον ηλειακό κάμπο, ένας μήνας που σημαδεύτηκε από δύο σοκαριστικά εγκλήματα, το πρώτο έλαβε χώρα στο Κουρτέσι, και το δεύτερο στη Γαστούνη.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 20χρονος άνδρας σκότωσε στενό του φίλο για να κρατήσει προστατευμένη την μυστική ερωτική σχέση που διατηρούσε ο πρώτος με την θεία του, η οποία ήταν παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Στην δεύτερη περίπτωση, στην οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο άρθρο αυτό, μια 26χρονη γυναίκα σκότωσε τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος την είχε εγκαταλείψει για άλλη γυναίκα, την οποία επίσης εγκατέλειψε για μια τρίτη.

Ένα άγριο έγκλημα που δεν είχε προηγούμενο, συγκλόνισε την μικρή κοινωνία της Γαστούνης. Ήταν καλοκαίρι του 1951. Μια 26χρονη εξαπατημένη, και γεμάτη οργή γυναίκα, δολοφόνησε με 13 μαχαιριές, τον πρώην σύζυγό της. Συνεργός στο έγκλημα της, ο μόλις 16 ετών, αδερφός της.

Όλα ξεκίνησαν το 1943, όταν η 18χρονη τότε κοπέλα γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μετέπειτα σύζυγό της. Ο άνδρας αυτός από τα δημοσιεύματα της εφ. «Πατρίς» εκείνων  των ημερών, χαρακτηριζόταν ως «κοινωνικός εγκληματίας». Δεν πέρασε λίγος καιρός από τον γάμο τους, κι εκείνος την εγκατέλειψε, για μια άλλη γυναίκα, την οποία επίσης, λίγο καιρό αφότου την παντρεύτηκε, την άφησε για μια τρίτη γυναίκα. Το γεγονός πως με την δεύτερη σύζυγό του, είχε αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά, δεν τον πτόησε καθόλου.

Τα χρόνια πέρασαν. Η πρώτη του σύζυγος ζούσε μόνη, σε μια καλύβα, έξω από το χωριό, με το στίγμα της εγκατάλειψης του άντρα της, ως μαύρο πρόβατο, τόσο για την μικρή κοινωνία του χωριού, όσο και για την οικογένειά της. Ήταν ένα ήσυχο πρωινό Κυριακής, όταν η 26χρονη πλέον γυναίκα, έμαθε, πως ο πρώην σύζυγός της, μετά από εκείνη είχε παντρευτεί ακόμη δύο φορές και είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Θόλωσε. Δεν σκέφτηκε τίποτε άλλο πέρα από το να πάει να τον βρει.

Πράγματι, την επόμενη ημέρα, έκρυψε στα ρούχα της ένα μαχαίρι, και μαζί με τον 16χρονο αδερφό της, και πήραν το δρόμο για το σπίτι του. Ο μικρός, κρύφτηκε πίσω από κάτι καλάμια, λίγα μέτρα μακριά, ενώ η αδερφή του ζήτησε από τον πρώην σύζυγό της να περπατήσουν μαζί και να συζητήσουν για την σχέση τους. Όταν εκείνος της είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να αποκαταστήσει την τιμή της, και να την παντρευτεί ξανά, ο αδερφός της τινάχτηκε από το μέρος που ήταν κρυμμένος και τον χτύπησε με μια βέργα στο κεφάλι. Εκείνος τραυματισμένος, άρχισε να τρέχει. Η 26χρονη όμως τον πρόφτασε και τραβώντας τον από τα μαλλιά, τον έφερε κοντά της. Έπειτα έβγαλε το μαχαίρι κι άρχισε να το καρφώνει παντού πάνω στο σώμα του. Τον μαχαίρωσε 13 φορές.

Με τα ρούχα και τα χέρια της γεμάτα αίματα, εγκατέλειψε το άψυχο σώμα του πρώην συζύγου της, στο σημείο του φονικού και κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. «Κυρ αστυνόμε πάρε αυτό το μαχαίρι, με αυτό σκότωσα τον σύζυγό μου». Με αυτές τις λέξεις ομολόγησε στις αρχές το έγκλημά της, και παρότι προσπάθησε να αποκρύψει την συμμετοχή του αδερφού της σε αυτό, τα στοιχεία πρόδωσαν την εμπλοκή του 16χρονου, ο οποίος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί τα πάντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογία του, ο νεαρός, είπε ότι η απόφαση για τον φόνο του πρώην γαμπρού του, δεν ήταν ούτε δική του, ούτε της αδερφής του, αποκλειστικά, αλλά ότι αποφασίστηκε μετά από οικογενειακό συμβούλιο…

Όλη η επικαιρότητα