LIVE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών

Το πρόγραμμα θα επιτρέψει σε Δήμους και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αξιοποιήσουν δημοτικά ακίνητα και οικόπεδα για την ανέγερση νέων εστιών.


Πρόσθεσε το Patrisnews στη Google

Patrisnews

Πρόσκληση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία προσιτής φοιτητικής στέγης πρόκειται να προκηρύξει εντός του επόμενου μήνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του αναθεωρημένου ΠΕΠ. Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαντώντας σε τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκου Κουτουμάνου.

Το πρόγραμμα θα επιτρέψει σε Δήμους και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αξιοποιήσουν δημοτικά ακίνητα και οικόπεδα για την ανέγερση νέων εστιών. Παράλληλα με τους φοιτητές, μέρος των υποδομών σχεδιάζεται να καλύψει ανάγκες στέγασης γιατρών και εκπαιδευτικών που στελεχώνουν απομακρυσμένες περιοχές.

Η παρέμβαση έρχεται ως απάντηση στα δυσβάσταχτα ενοίκια, με τον κ. Κουτουμάνο να περιγράφει την οριακή κατάσταση σε πόλεις της Περιφέρειας. Ενδεικτικά ανέφερε την Καλαμάτα, όπου 200 μόλις κλίνες αντιστοιχούν σε οκτώ πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά και τη Σπάρτη, η οποία καταγράφει πλέον ιδιαίτερα υψηλές τιμές στην εγχώρια αγορά φοιτητικής κατοικίας.