Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας – Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην αγάπη

Επελέγη σαν ημέρα, η 17η Μαΐου, επειδή αυτή την ημέρα του 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο όρος «ομοφοβία» ή «ομοφυλοφοβία» («homophobia») επινοήθηκε την δεκαετία του εξήντα από τον αμερικανό ψυχολόγο Τζορτζ Γουάινμπεργκ.

22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2022

Η 22η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Ως εκ τούτου η φετινή Μεγάλη Παρασκευή συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021, η οποία γιορτάζεται σήμερα όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε τέτοια ημέρα.

Η Ώρα της Γης

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down – 21 Μαρτίου 2022

Η σημερινή Δευτέρα σηματοδοτεί την 16η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down. Στις 21 Μαρτίου η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down και εκείνων που ζουν μαζί τους ακούγεται πιο δυνατά.

21 Μαρτίου: Πέντε ποιήματα αφιερωμένα στην άνοιξη

Μπορεί ο καιρός να μην μας αφήνει να το καταλάβουμε, αλλά σήμερα είναι επίσημα η πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Παράλληλα, τιμάται και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, γι’ αυτό και εμείς (συνδυάζοντας αυτές τις δύο ημέρες) συγκεντρώσαμε πέντε πολύ γνωστά ποιήματα για την πιο ρομαντική εποχή του χρόνου.

Ο Χ. Μπονάνος για την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού

Η δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού με στόχο να αυξηθεί η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νεφρικών νοσημάτων.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η πανδημία επιδείνωσε τις συνθήκες ζωής – Αφιέρωμα της εφ. «Πατρίς»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η 8η Μαρτίου και πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού επιδείνωσαν τις συνθήκες ζωής των γυναικών, με αύξηση της έμφυλης βίας, δυσκολίες στην επιστροφή στην εργασία, αλλά και πλήγμα στην ψυχική υγεία. 

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Περίπου 1 εκατ. Έλληνες προσβάλλονται από μια σπάνια ασθένεια

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία …

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης: Η «Π» στις κοινωνικές δομές της Ηλείας

20 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης σήμερα… (καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007) Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, 

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: 4 παιδιά επιζώντες μας μιλούν για το ΜΕΛΛΟΝ!

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι μία ημέρα πολύ σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια του Make-A-Wish παγκοσμίως.

«Φλόγα» για ένα σύγχρονο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτ. Ελλάδα – Συγκλόνισε η μικρή Χριστίνα

Με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, το Παράρτημα της «Φλόγας» της Πάτρα παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ίσα δικαιώματα και βελτίωση της ποιότητας ζωής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Τρίπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «DANCE POINT» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη …

31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Η πανδημία αύξησε τις καταθέσεις αλλά η φτώχεια συνεχίζεται…

Η δεκαετής οικονομική κρίση και η πανδημία Covid-19 που συνεχίζεται και τείνει προς Covid-22, επιβαρύνουν και αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα …

Αντ. Γκουτέρες για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών: Οι αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ δεν έχουν ημερομηνία λήξης

«Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ας ενωθούμε για αυτά τα ιδανικά και ας κάνουμε πράξη την υπόσχεση, τις …

Όλη η επικαιρότητα