Ηλεία

Πύργος: Θλίψη για τον θάνατο της Σιμόνας Βιρτζίλι – «Έφυγε» μια μαχήτρια

Η χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, που είδε τον σύζυγό της να κείτεται νεκρός την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, έχασε τη ζωή της έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ακούστε το άρθρο

Είναι απ’ αυτές τις στιγμές που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές για να περιγράψεις με λόγια τον πόνο και το άδικο της μοίρας…

Η Σιμόνα Βιρτζίλι από τον Πύργο-μαχήτρια της ίδιας της ζωής, δεν είναι πια κοντά μας. Την κέρδισε το “θεριό” αργά το βράδυ της Πέμπτης και “έφυγε” για το πιο μακρινό της ταξίδι.

Η Σιμόνα που ήταν πνευμονολόγος στο επάγγελμα και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ήξερε να δίνει μάχες καλύτερα από όλους μας. Και τις περισσότερες φορές τις κέρδιζε. Στη μάχη όμως για την ίδια της τη ζωή, δεν τα κατάφερε. Τη νίκησε ο καρκίνος που για μεγάλο χρονικό διάστημα πάλευε.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ, ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ

Ο σύζυγος της Σιμόνας Βιρτζίλι, Μανώλης Καντάρης

Η Σιμόνα παρά τα χτυπήματα που επεφύλαξε για εκείνη η μοίρα, ποτέ δε λύγησε. Στάθηκε με το κεφάλι ψηλά, πλάι στα παιδιά της, μάνα και πατέρας μαζί. Βράχος.

Ήταν 10 Μαΐου του 2011. Ο Μανώλης Καντάρης, σύζυγος της Σιμόνας, κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ιδαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη Σιμόνα στο μαιευτήριο για να γεννήσει, κρατώντας την κάμερα με την οποία είχε σκοπό να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί τους. Τρεις Αφγανοί όμως είχαν άλλα σχέδια. Τον δολοφόνησαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του παιδιού του. Η υπόθεση «Καντάρη» συγκλονίζει το πανελλήνιο και μένει στην ιστορία.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟ “ΤΕΡΑΣ”

Τη Σιμόνα τίποτα δεν την λύγισε. Μονάχα το “τέρας” χθες βράδυ… Μάλιστα το τελευταίο διάστημα μαζί με τα παιδιά της, είχε επιστρέψει στον Πύργο για να είναι κοντά με τους δικούς της ανθρώπους και τη μητέρας της, τη γνωστή φαρμακοποιό Τριανταφυλλιά Νικολοπούλου που διατηρεί επί σειρά ετών φαρμακείο στο κέντρο της πόλης.

Η “ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ” ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Όλη η επικαιρότητα