LIVE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πύργος-Ζάκυνθος 1-2: Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά

Πύργος-Ζάκυνθος 1-2: Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά



Πρόσθεσε το Patrisnews στη Google

Patrisnews

Ένα εντός έδρας φιλικό, πρόβα τζενεράλε όπως το είχαμε αποκαλέσει, απέναντι σε μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας, έμελλε να προσφέρει συμπεράσματα για την ομάδα του Πύργου. Μικρές λεπτομέρειες, έκαναν τη διαφορά, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε την πρωτοβουλία τωμ κινήσεων και αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ηττήθηκε τελικά με 2-1. Η Ζάκυνθος αν και δεν ενθουσίασε, είχε την ουσία και κυρίως έναν Αργεντινό, τον Μάξι Κουάδρα, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και βοήθησε το Τζάντε να φτάσει στη νίκη.

Ο ΠΑΣ Πύργος σε αυτό το παιχνίδι παρέταξε μια ενδεκάδα που φάνηκε να βρίσκεται απόλυτα στο πλάνο του προπονητή του, καθώς για περίπου μία ώρα αγωνίστηκε χωρίς αλλαγές. Το σχήμα είχε τον Σέζαρ στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Εραμούσπε και Δημητρίου στο κέντρο της άμυνας και τον Σαραμαντά στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Τσόρνομαζ, Κουλούσια και Λεμονή, ενώ στην επίθεση βρίσκονταν οι Μαυριάς, Φοφανά και Δούμτσιο.

Οι Κόκκινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις ευκαιρίες για γκολ. Υπέπεσαν όμως σε αρκετά λάθη, οι παγίδες της Ζακύνθου στο μεσαίο τρίτο απέδωσαν, με τον Πύργο να αντιμετωπίζει και πρόβλημα στην αμυντική μετάβαση.

Η Ζάκυνθος είχε και την ουσία, καταγράφοντας στο πρώτο μέρος δυο τελικές προπσάθειες και ένα γκολ. Με ένα σχήμα 3-4-2-1, τους Ροντρίγκεζ, Τσίτσκα και Στίκα να αποτελούν τα τρία στόπερ, τους Κάσσο και Πεταυράκη στα δυο φτερά, κεντρικούς μέσους τους Κάτσε, Παναγιωτούδη, τους Νέιρα, Κουάδρα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιχάλη Μπαστακό, ο οποίος αποτέλεσε όπως αναμενόταν «στόχο» της εξέδρας μέσα από κάποια ειρωνικά συνθήματα. Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Ζάκυνθος, πέτυχε ο Μαξιμιλάνο Κουάδρα, ο οποίος είχε μια πολύ καλή εμφάνιση, με αυτοπεποίθηση και ξεχώρισε από τη Ζάκυνθο. Ο Κουάδρα ήταν αυτός που έδωσε και προβάδισμα δυο τερμάτων στην επανάληψη.

Ο Πύργος πάντως ανέκαμψε στη συνέχεια, με την είσοδο του Σεκντεράι κέρδισε μάχες στη μεσαία γραμμή, ενώ θετική αύρα πρόσφερε και ο Χαντί, στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού. Ο Εραμούσπε για άλλη μια φορά έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι όταν προωθείται στην αντίπαλη περιοχή. Σε μια στιγμή, μείωσε σε 2-1 έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά, διαμορώνοντας το τελικό σκορ.

Το ματς καρέ-καρέ

  • 8′: Σουτ του Δούμτσιου απέκρουσε ο Αντελέγιε
  • 12′: Πλασέ του Κουάντρα και 0-1
  • 28′: Κάθετα ο Φοφανά στον Δούμτσιο, σουτ στην κίνηση, μπλόκαρε ο Αντελέγιε
  • 45′: Φάουλ του Λεμονή, κεφαλιά του Εραμούσπε άουτ-Στη συνέχεια τετ α τετ του Σαραμαντά, απέκρουσε ο εντυπωσιακά ο Αντελέγε
  • 57′: Σουτ του Μάξι Κουάντρα εκτός περιοχής, στα δίχτυα.
  • 75′: Σέντρα του Σαραμαντά, κεφαλιά του Εραμούσπε στα δίχτυα
  • 90′: Κεφαλιά του Εραμούσπε, απέκρουσε ο Τσόγκας
  • 92′: Σουτ του Χαντί άουτ

ΠΥΡΓΟΣ: Γιαννίκογλου, Σέζαρ, Σαραμαντάς, Εραμούσπε, Δημητρίου, Τσόρνομαζ, Λεμονής, Κουλούσιας, Μαυριάς, Φοφανά, Δούμτσιος (Ευαγηέλου, Τσεκούρας, Γρίβας, Σαρφέλης, Ντάνι, Σκεντεράι, Κόκκορης, Χαντί, Σαρδέλης, Λάζαρης, Δασκαλόπουλος)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αντελέγε, Στίκας, Τσίτσκας, Μπαστακός, Ροντρίγκεζ, Κουάδρα, Νέιρα,Παναγιωτούδης, Κάσσος, Κάτσε, Πεταυράκης (Γυφτοχρήστος, Σίλβα, Τσόγκας, Σινγκ, Ανανιάδης).

!function(n){if(!window.cnx){window.cnx={},window.cnx.cmd=[];var t=n.createElement('iframe');t.src='javascript:false';t.style.display='none';t.onload=function(){var n=t.contentWindow.document,c=n.createElement('script');c.src='//cd.connatix.com/connatix.player.js?cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba&pid=b08f2f70-80e7-4ddc-97c9-6026b6feb185';c.setAttribute('async','1');c.setAttribute('type','text/javascript');n.body.appendChild(c);};n.head.appendChild(t);}}(document);(new Image()).src='https://capi.connatix.com/tr/si?token=756a548a-9cdf-4895-86a1-1bd4fc20296b&cid=802bc865-afca-472a-8b42-6b7ce9fd58ba';cnx.cmd.push(function(){cnx({playerId:'756a548a-9cdf-4895-86a1-1bd4fc20296b',}).render('3caecb0cff794798aae6bf158b63909b');});