Ηλεία

Πρωτομαγιά στην Μέλισσα με εκδηλώσεις – «παράδειγμα» για την άνοιξη και το περιβάλλον

Το... «κεντρί» της Μέλισσας με την υπογραφή της Αλεξάνδρας!
Ακούστε το άρθρο

Με τα χρώματα της άνοιξης ντύθηκε την περασμένη Κυριακή η τοπική κοινότητα Μέλισσας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που γιόρτασε την Πρωτομαγιά με μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η τοπική κοινότητα με την δραστήρια πρόεδρο, Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, υποδέχθηκαν την Κυριακή από νωρίς το πρωί φορείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στην Μέλισσα, στη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, δοκιμάζοντας τοπικά προϊόντα όπως φράουλες παραγωγών της Μέλισσας και πολλά πλούσια εδέσματα και σπιτικά γλυκά που προσφέρθηκαν στο σημείο.

Την εκδήλωση υποστήριξε με την παρουσία της η μη κερδοσκοπική οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο και Μπλε με υπεύθυνο σχεδιασμού δράσεων – εθελοντή του Φορέα, τον Τάσο Ξύδη, όπου διεξήγαγε αγώνες σκοποβολής για μικρούς και μεγάλους και παιχνίδια Baby Balance bike ενώ στο χώρο της γιορτής, λειτούργησε ανθοκομική έκθεση από τοπικούς ανθοκόμους αλλά και έκθεση τοπικών προϊόντων όπως τυρί, ελαιόλαδο και μέλι.

Παράλληλα ομάδα της Οργάνωσης Πράσινο και Μπλε, δημιουργούσε πρωτομαγιάτικα στεφάνια με δωρεάν υλικά για τους παρευρισκόμενους και στα παιδιά μοιράστηκαν μετάλλια και αναμνηστικά δώρα από τη συμμετοχή τους στα αθλήματα των ποδηλάτων ισορροπίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, ο βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μπιλίρης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ο υπ. Τύπου Γραμ. Αυτοδιοίκησης και Διαχείρησης κρίσεων Ν.Δ., Λευτέρης Βαρουξής, ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών, Θεόδωρος Λεβέντης, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρήστος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πέτρος Ανυφαντής, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Διονύσης Κεκάτος και Παναγιώτης Βαγγελάκος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πηνειού, Σίμος Μάλλιαρης, ο γ.γ. του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο οικονομικός αναλυτής και υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Καλάκος, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών, Ανδρέας Μίγκος, η συγγραφέας, Άννα Κορτέση, πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς και επισκέπτες από Ηλεία και Αχαΐα.

Ο υπ. Τύπου Γραμ. Αυτοδιοίκησης και Διαχείρησης κρίσεων Ν.Δ., Λευτέρης Βαρουξής με τον γ.γ. του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, Γιώργο Παπανικολόπουλο.

«Ο κόσμος μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού έχει ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει, να ξεδώσει, τα προβλήματα είναι πολλά, θεωρώ ότι αυτή η εκδήλωση η οποία γίνεται από την ακούραστη πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Λυκοκανέλλου, γιατί αυτή είχε την μεγαλύτερη συμβολή – την ιδέα, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια με τον κ. Φαρμάκη τον Περιφερειάρχη μας και τον κ. Κοροβέση, τον αντιπεριφερειάρχη, προσπαθούν να δώσουν ένα ανοιξιάτικο χρώμα, προσπαθούν να δώσουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας μια ασπίδα χαράς σε μεγάλους και μικρούς γιατί την έχουμε ανάγκη.

Η κ. Λυκοκανέλλου, με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστο Παλαιολόγο, και τον Λευτέρη Βαρουξή

Θα συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους δημότες, θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα προβλήματα των δημοτών δίνοντας λύση και τροφή τόσο στο πνεύμα όσο και στην καθημερινότητά τους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μέλισσας, Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι:

«Βουλιάζει η Μέλισσα γιατί η καρδιά της άνοιξης χτυπάει δυνατά εδώ στην όμορφη κοινότητά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μου οφείλω στη δύναμη αυτής της δράσης, που είναι ο Περιφερειάρχης μας Νεκτάριος Φαρμάκης και να σταθώ στον κ. Νίκο Κοροβέση, αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού που άπλωσε την πολιτιστική ομπρέλα στο Νομό από άκρη σε άκρη ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά δίνει το στίγμα του πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης.

Γιατί πιστεύω ότι τα χωριά μας αποτελούν εστία του πραγματικού ελληνικού πολιτισμού. Εμείς εδώ δουλεύουμε σαν μέλισσες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης με τον εντεταλμένο σύμβουλο – βοηθό Περιφερειάρχη, Χρήστο Μπιλίρη, τον υπ. Τύπου Γραμ. Αυτοδιοίκησης και Διαχείρησης κρίσεων Ν.Δ., Λευτέρη Βαρουξή και την πρόεδρος της Μέλισσας, Αλ. Λυκοκανέλλου.

Όλοι οι κάτοικοι αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τούτη την παραγωγική γη με τους υπέροχους θησαυρούς που μας χαρίζει. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αγρότες, καλλιεργούν την γη, με υπέροχα προϊόντα, νομίζω σήμερα δοκιμάσατε αρκετά, να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις του χωριού, τον κ. Θεοφιλόπουλο Νίκο με το ελαιοτριβείο, τον κ. Θεοφιλόπουλο Τάκη με το τυροκομείο, την ταβέρνα Καστράκι, το καφέ – ψησταριά – παντοπωλείο, Παναγόπουλου, τους παραγωγούς μελιού Αμαλία Κουτσούκου και Γιάννη Παναγιωτόπουλο, το ανθοπωλείο Παγώνα Μπαλαούρα και όσους συμμετείχαν στην όμορφη γιορτή μας».

Όλη η επικαιρότητα